Artikel
Rabobank gaat geldautomaat plaatsen bij COOP Weggen
Rabobank gaat een geldautomaat plaatsen bij supermarkt COOP Weggen in Aalden. Dat hebben beide partijen donderdag bekendgemaakt.

Rabobank heeft in samenwerking met COOP Weggen en Dorpsbelangen Aalden gekeken naar alternatieven voor de sluiting van de geldautomaat in Aalden. Binnen enkele dagen is er een oplossing gevonden. Gezienus Weggen: ”Ik vind het fijn dat ik een bijdrage kan leveren aan de snelle terugkomst van een geldautomaat in ons dorp".

Na diverse plofkraken de afgelopen periode werd Rabobank Borger-Westerbork-Klenckeland geconfronteerd met serieuze veiligheidsrisico’s rondom de geldautomaten. Dat heeft er toe geleid dat de geldautomaat in Aalden direct op vrijdag 30 juni j.l.  gesloten werd. Na deze onverwachts abrupte sluiting is de Rabobank direct op zoek gegaan naar alternatieven.

Leefbaarheid
Dorpsbelangen Aalden heeft de Rabobank direct na de sluiting laten weten dat een snelle terugkomst van een geldautomaat van wezenlijk belang is voor de leefbaarheid van hun actieve dorp. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit een goede oplossing is voor alle partijen.”, aldus Hans Terbach, voorzitter Dorpsbelangen Aalden.

Beschikbaarheid contant geld in Aalden
"Wij zijn als Rabobank enorm content dat we in goed overleg zo snel een oplossing hebben gevonden.’’, zegt Martin Eising van de Rabobank. ‘’Het proces van bestellen tot plaatsen en beveiligen van de geldautomaat kost echter wel tijd. Het duurt ongeveer 9 weken tot dat deze in werking is.’’

COOP Weggen en Rabobank bieden samen alternatieven voor de te overbruggen periode. Bij de supermarkt in Aalden kunt u (beperkt) ‘bijpinnen’. Ook kunt u tegen betaling gebruik maken van de RABO Geld Express als u niet zelfstandig naar de dichtstbijzijnde automaat kan komen.

Bijschrift foto: Gezienus en Suzanne Weggen zijn blij dat er binnen enkele dagen een oplossing is gevonden voor een nieuwe geldautomaat. "We vinden het fijn dat onze supermarkt  een bijdrage kan leveren aan de snelle terugkomst van een geldautomaat in ons dorp.' (Foto: RTV Drenthe)

 

 

Plaats reactie

de redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoudt bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Bewoners Aelderhof tijdelijk uit woning voor asbestsanering

“As ’t möt dan möt ‘t”. Vier tot acht dagen je huis uit vanwege asbestsanering. Dat ongewenste nieuws kregen de bewoners van de (oudste) seniorenwoningen aan de Aelderhof onlangs te hor...

dinsdag, 23 januari 2018

Lees verder

Aanschuifmaaltijden Horecavereniging Zweeloo

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende 'Aanschuifmaaltijden'. Meer dan...

dinsdag, 23 januari 2018

Lees verder

Geef aan de collectant van de Hersenstichting

Van 29 januari tot 3 februari 2018 vraagt de Hersenstichting uw steun. Vele enthousiaste collectanten gaan in Zweeloo, Aalden, Meppen en Benneveld op pad om geld in te zamelen voor al ...

dinsdag, 23 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto