Artikel
Straat van de maand: Westermaten

Westermoaties aan het woord over de straat van de maand

In 1991 werd door de Raad van de Gemeente Zweeloo besloten een gedeelte van de in 1979 al vastgestelde straatnaam Grootmaten te wijzigen in Westermaten, want “Als gevolg van de gewijzigde planopzet in de eerste fase van het bestemmingsplan doet zich het feit voor, dat de naamgeving van een gedeelte van de Grootmaten, voor wat de ligging en de huisnummering betreft, ondoelmatig zal worden.

Dergelijke ambtelijke taal is voor de huidige jonge bewoners van de Westermaten niet bepaald interessant. Zij wonen in de Westermaten en vertellen hieronder wat zij zo bijzonder aan hún straat vinden. Charel, Frederique, Ilse, Simon, Lotte, Sanne, Jordy, Ties,  Jorn, Tijn, Hidde en Noud (van boven naar beneden en van links naar rechts) zijn de beeldbepalers bij dit stukje en zij komen hieronder aan het woord.

. “Het is altijd gezellig en het maakt niet uit hoe oud je bent, je hoort er bij.”

. “Ik vind het altijd gezellig met iedereen en we helpen elkaar als er iets is. We gaan vaak afspreken om naar het zwembad te gaan, of ergens anders heen. TOP STRAAT.”

. “Het is een hele leuke en vooral een gezellige straat!! We hebben een jaarlijkse buurtbbq wat het zo leuk maakt. En we hebben natuurlijk nog op ‘de stip’ de Westermoaties borrelavond.”

. “Het leuke aan de Westermaten is dat we af en toe buiten gaan zitten met z’n allen en dan gaan we wat drinken en gezellig kletsen.”

. “Buurtfeest – weekendje weg – veilige straat – zomers drinken en voetballen op ‘de stip’.

. “Het is een hele leuke en gezellige straat omdat we ’s avonds wel eens op ‘de stip’ zitten. En we zijn een keer met elkaar naar Texel geweest en dat was heel leuk. Met kerst staat er een kerstboom op ‘de stip’ en dat staat heel leuk.”

Dit zijn de woorden van de kinderen. Die in een mum van tijd buiten waren, toen het ‘fototijd’ was, want, zoals een vader het verwoordde:  “Als er één kind op straat is volgen de anderen meteen. Wat wordt er veel in deze veilige straat buitengespeeld!”

De jongsten hadden nog geen eigen woorden om aan te geven wat zij leuk vinden aan de Westermaten, maar als echte Westermoaties deden ze mee en poseerden ook zij op en bij de picknickbank op ‘de stip’. “En komt het morgen in het krantje?”, was de geïnteresseerde vraag…..

De jongere Westermoaties waren aan het woord, en de ‘oude’Westermoaties vonden het fotogebeuren weer een uitgelezen moment om nog even lekker met z’n allen na te praten. Want samen en gezelligheid, dat zijn echte Westermoaties-thema’s.

Bijschrift foto: De Westermoaties zijn het er helemaal over eens…beter een goede buur, dan een verre vriend…..Op de foto Charel, Frederique, Ilse, Simon, Lotte, Sanne, Jordy, Ties,  Jorn, Tijn, Hidde en Noud (van boven naar beneden en van links naar rechts) (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

 

 

 

Plaats reactie

de redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoudt bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

'De liefde voor ons huis is terug. Ik ben weer blij als ik thuiskom'

Kim Voets brengt interieurs en levens in balans met klassieke Feng Shui & BaZi. Kim Voets (46) uit Aalden werkte na haar opleiding aan de Hoge Hotelschool in Leeuwarden als projectleider bij diverse congresorganisatiebureaus in Amsterdam en De...

dinsdag, 19 september 2017

Lees verder

Kaartenactie De Anwende voor SamenLoop voor Hoop

De leerlingen van De Anwende komen in actie om geld in te zamelen voor SamenLoop voor Hoop. Alle leerlingen hebben een tekening gemaakt en hier zijn mooie kaarten van gedrukt. De ...

dinsdag, 19 september 2017

Lees verder

Open dag AZC

Ben je benieuwd naar het leven op een asielzoekerscentrum? Neem dan zaterdag 23 september a.s  van 12.00 tot 16.00 uur een kijkje in het AZC in Aalden! Ontmoet bewoners, vrijwilligers en medewerkers....

dinsdag, 19 september 2017

Lees verder
Willekeurige foto