.

.

 

.

Bijzondere expositie van hoeden en houtdrukken bij Artelier Aelder Hooghe

Gastexposanten Susan Ekkel uit Oosterhesselen en Hetty Krook uit het Groningse Blijham stellen in het atelier van edelsmid/beeldendkunstenaar Joke Holwarda in Aalden hun exclusieve werken tentoon. Susan Ekkel toont prachtige houtdrukvariaties van mens en dier. De inwoonster van Oosterhesselen heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met houtdruktechniek. Het is een bewerkelijke methode. Niet alleen de vele kleurlagen die steeds opnieuw aangebracht moeten worden, maar ook wordt er bij elke nieuwe kleur weer meer van de houten ondergrond weggevaagd. Het resultaat, dat dankzij reductiedruk tot stand komt, is uiteindelijk zeer fraai.      

Hetty Krook, hoedenmaakster en ontwerpster, heeft een grote verscheidenheid aan hoeden in verschillende kleuren en modellen op een bijzondere wijze geëxposeerd. Hoeden maken is een erg specialistische bezigheid. Je hebt ten eerste de keuze uit de materialen, de kleuren en de modellen. Moet het een zomer- of winterhoed worden of een dames- of herenhoed? Ook de maat is natuurlijk zeer bepalend.

De combinatie van hoeden, houtdrukken en sieraden is een lust voor het oog. Wilt u meer weten en deze expositie bezoeken? U bent van harte welkom in het atelier van Joke Holwarda aan de Koemarsendrift 4 in Oud-Aalden. Wilt u niet voor een dichte deur komen? Bel dan voorafgaande aan uw bezoek met 06- 55 91 59 50. 

Bijschrift foto: Susan Ekkel toont in Artelier Aelder Hooghe van Joke Holwarda prachtige houtdrukvariaties van mens en dier.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 augustus 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel