.

.

 

.

Toneka en Twientiesveen vieren samen 60-jarig jubileum

Komende zaterdag tal van activiteiten in Meppen. Het 60-jarig jubileumfeest van toneelvereniging Toneka en ijs- en activiteitenvereniging Twientiesveen uit Meppen wordt komende zaterdag gezamenlijk gevierd.

Een feestcommissie, samengesteld uit alle geledingen van het dorp, presenteert een gevarieerd dagvullend programma. Tien jaar geleden werd ook het 50-jarig jubileum al gezamenlijk gevierd. Dat Toneka en Twientiesveen opnieuw de handen ineen hebben geslagen, is niet verrassend. Veel (oud)-inwoners hebben immers raakvlakken met de twee verenigingen en daarom sluiten de jubilea ook vrijwel naadloos op elkaar aan.

‘Gebuurt’
Meppen kent een heel levendig buurt- en verenigingsleven. Er wordt in het dorp al van oudsher veel ‘gebuurt’, de lijnen zijn kort en de mensen kijken naar elkaar om. Ook bij de voorbereidingen voor het 60-jarig jubileumfeest merken de organisatoren een sterke saamhorigheid. Vrijwel iedereen wil van de partij zijn. Waar een klein plattelandsdorp groot in kan zijn!

Avond Sport Meppen (ASM)
Het roemrijke Avond Sport Meppen (ASM) mag natuurlijk niet ontbreken in de historische terugblik. Voor veel Meppenaren was het destijds even wennen toen ASM van het toneel verdween. Vaste waarden als de jaarlijkse Möpper Markt en de inbrengboeldag verdwenen van het toneel. Gelukkig zijn vele door ASM geïnitieerde activiteiten door Twientiesveen overgenomen, zoals de traditionele kaartavonden, fietstochten en kinderspelen.

Veel inwoners dragen graag een steentje bij aan het actieve Mepper verenigingsleven. ‘De-schouders-er onder’-mentaliteit spreekt ons aan. Samen zaken regelen en opzetten, puur om de gemeenschap te dienen. Het is iets wat we van huis uit hebben meegekregen en graag uitdragen’, aldus Bert Bruinsma.

Binding
Zestig jaar na de oprichting van Twientiesveen en Toneka kunnen de beide clubs volgens de 68-jarige Bruinsma nog steeds rekenen op een trouwe achterban. Bert was vele jaren als bestuurslid en voorzitter aan Twientesveen verbonden. ‘Feesten’, zo weet hij uit ervaring, ‘zijn heel belangrijk voor de binding van het dorp, maar om het dorp ook in de komende jaren leefbaar te houden is naast een levendig verenigingsleven het ook van belang dat de jeugd hier blijft wonen.’

Bert wil ook de nieuwe inwoners van Meppen actief bij het dorp betrekken. ‘Wel mooi wonen, maar langs elkaar heen leven: dat moeten we in Meppen niet hebben. Ik hamer er heel vaak op dat sociale binding niet vanzelf ontstaat. Daar moeten we met elkaar blijvend aan werken.’

Programma zaterdag 2 september a.s.:
06.30 uur        Dauwtrappen onder deskundige leiding.

08.30 uur        Ontbijten met alle inwoners en leden van beide verenigingen.

13.30 uur        Fietstocht ( 30 km ) bij regen een binnen programma ook voor inwoners

                         die niet aan de fietstocht deel kunnen nemen.

13.30 uur        Kinderprogramma ( 4 t/m 14 jaar )

16.00 uur        Borrelen ( Happy hour )

                          Bezichtiging van fototentoonstelling, inwoners mogen jureren

17.30 uur        Aanvang BBQ, bekendmaking fotowedstrijd

19.30 uur        Voorstelling Toneelvereniging Toneka

20.00 uur        Feestavond m.m.v. Whole Lotta

24.00 uur        Einde feestavond

• De festiviteiten vinden plaats in de feesttent aan het Katspad in Meppen.

Bijschrift foto: Sommige spelers behoren al jarenlang tot de vaste crew van de Mepper toneelvereniging Toneka. Op de archieffoto (een aantal jaren geleden gemaakt) staan Cheryl Bakker, Tienus Evenhuis, Jose de Lange, Jannie Kuipers, Jan Vos, Aaltje Bos, Alie Bruinsma, Henk Euving en John Pronk.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 augustus 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel