.

.

 

.

College presenteert positieve halfjaarrapportage aan de gemeenteraad

24 augustus 2017. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden heeft een positieve tussentijdse financiële rapportage over het jaar 2017 vastgesteld en aangeboden aan de gemeenteraad.


De resultaten van de inspanningen en het bestuursprogramma ‘Coevorden Verbindt’ worden steeds beter zichtbaar. De forse bezuinigingen, die de gemeente aan het begin van de bestuursperiode moest doorvoeren, dragen nu zichtbaar bij aan een betere financiële positie. Ook het financiële resultaat van de halfjaarrapportage maakt dit duidelijk. In deze rapportage wordt op basis van het eerste halfjaar inzicht gegeven in het verwachte financiële eindresultaat van het hele kalenderjaar. Het college heeft de gemeenteraad een halfjaarrapportage aangeboden met een positief verwacht saldo van circa € 2,5 miljoen.
Ruimte voor investeringen
Ondanks de positieve verwachting, blijft de gemeente Coevorden voorzichtig met haar uitgaven. Met het doorvoeren van de bezuinigingen is inmiddels een nieuwe basis bepaald. Om deze basis op een goed niveau te krijgen, moeten er nog wel investeringen gedaan worden. Hiervoor biedt het positieve resultaat ook de ruimte. Zo wil de gemeente investeren in de kwaliteit van haar dienstverlening en de wettelijke gemeentelijke taken. Ook ontwikkelingen als de woonvisie, duurzaamheid en het beheer van de openbare ruimte vragen wellicht nog financiële bijdragen.
Op naar de toekomst
Het college heeft aangegeven dat zij het proces rondom het financieel gezond krijgen van Coevorden goed blijft volgen. Het college zal, op basis van de huidige financiële vooruitzichten, bij de begrotingsbehandeling met voorstellen komen ten behoeve van de benodigde investeringen.
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel