.

.

 

.

Theater, spelletjes en lezing tijdens Open Monumentendag

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentendag in Nederland. Op deze dagen zijn monumenten in Nederland voor iedereen toegankelijk. Zo ook in Coevorden, waar u tijdens deze dagen het Stedelijk Museum Coevorden gratis kan bezoeken. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

Tijdens het gehele weekend worden er in het Arsenaal verschillende activiteiten georganiseerd voor jong én oud. Er zijn oud Hollandse spelletjes aanwezig in het Arsenaal, waar de bezoekers zich mee kunnen vermaken. Zaterdag 9 september zal Ysbrand van der Weide van de Historische Vereniging Coevorden een korte lezing geven over ‘boeren, burgers en buitenlui’ in de breedste zin van het woord. De lezing start om 14.00 en is gratis toegankelijk.

Theatervoorstelling ‘Het zit’m in het zand!’
Op zondag 10 september kunt u ’s middags met het hele gezin komen kijken naar de familievoorstelling ‘Het zit ‘m in het zand!’ van Maters en Roberti. Deze voorstelling is in de zomer van 2014 meer dan 200 keer met succes gespeeld en er worden nog steeds regelmatig voorstellingen gehouden door het hele land. De voorstelling gaat over De Hondsrug in Drenthe en speelt zich af in het atelier van kunstenares Remi van Rijn, ergens op het zand van die Hondsrug. Het is een leuke muzikale voorstelling waarvan je ook nog wat kunt leren. Een soort les op muziek voor de hele familie! De aanvangstijd van de voorstelling is 14.00. De toegang voor volwassenen bedraagt € 7,50. Voor kinderen, leden en vrienden van de Bibliotheek, het Stedelijk Museum Coevorden en Historische Vereniging Coevorden is de entree € 5,00. Er dient vooraf gereserveerd te worden. Dit kan tot 6 september via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘Theatervoorstelling 10 september’, met vermelding van het aantal personen.

Foto: Het Arsenaal in Coevorden.

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel