.

.

 

.

De scholen zijn weer begonnen

Maandag 4 september start het nieuwe schooljaar weer voor het basis- en voortgezet onderwijs in de gemeente Coevorden. Veilig Verkeer Nederland afdeling gemeente Coevorden, voert activiteiten, om weggebruikers

erop te wijzen dat de scholen weer zijn begonnen. Extra opletten dus want kinderen kunnen onberekenbaar zijn in het verkeer.

Onze kinderen, onze zorg
Van de verkeersslachtoffers onder kinderen is 1 op de 3 onderweg van of naar school. Bovendien ligt het aantal slachtoffers zo vlak na de zomervakantei opvallend hoger dan in de rest van het jaar.

Ouder(s), verzorgers, doet u mee?
Als ouder, verzorger van het kind kunt u zelf nog meer doen aan de vergroting van de verkeersveiligheid - en mogelijk doet u dat al. Breng uw zoon of dochter geregeld lopend of met de fiets naar school. Eenmaal oud genoeg kan hij of zij wellicht zonder begeleiding naar school. Door verkeer zelf te ervaren, leren kinderen al jong 'verkeersgevoel' aan.

Elk jaar na de zomervakantie hangen ze er weer: spandoeken en aanplakbiljetten met de tekst "De scholen zijn weer begonnen". Achter deze tekst schuilt een vraag aan automobilisten en andere weggebruikers: houdt rekening met kinderen die weer naar de basisschool of het voortgezet onderwijs gaan. Na de vakantie moet iedereen natuurlijk weer een beetje wennen aan het drukke verkeer.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel