Artikel
Geslaagde en gezellige Drentse Fiets4Daagse

Het fietsevenement begon maandagavond met een feestelijke opening in startplaats Westerbork. Een uniek defilé werd voorop gegaan door een swingend dweilorkest. Aansluitend volgden afgevaardigden uit alle startplaatsen op versierde fietsen. Als laatste sloot voorzitter Jan Broertjes de optocht, gezeten op een enorme fiets.

De week begon regenachtig en op dinsdag vielen in de meeste startplaatsen soms pittige buien. Maar dan blijkt opnieuw dat de Fiets4Daagse deelnemers echte “bikkels” zijn en zich niet door de regen laten tegenhouden. Woensdag was het een heerlijk zonnige fietsdag en er werd dan ook massaal ingeschreven voor deze dag. Donderdag hadden veel startplaatsen een extra bijzondere dag met activiteiten georganiseerd. Dit trok veel extra fietsers naar de bewuste startplaatsen.
Vrijdag hebben alle 4Daagse deelnemers hun welverdiende medaille gekregen en werden de deelnemers, die een fietsjubileum vierden, in het zonnetje gezet en extra beloond met een bloemetje.

De stemming zat er de hele week goed in en de organisatie kijkt dan ook zeer tevreden terug op deze editie. Uiteindelijk fietsten er gedurende deze week totaal 12.000 fietsers door heel Drenthe!

De organisatie bedankt alle deelnemers voor hun aanwezigheid en gezelligheid.
Dankzij de inzet van vele onvermoeibare vrijwilligers en de financiële steun van partners en sponsors is het ook dit jaar weer gelukt er een geslaagd feest van te maken.

We gaan dan ook vol vertrouwen op naar de volgende editie, die gehouden wordt van 24 t/m 27 juli 2018.

Foto: Gerrit de Boer

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Zwembad Zweeloo Cross propaganda voor triatlonsport

Zeger Zeilemaker heeft zaterdagmiddag het hoofdnummer van de derde editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triatlon op zijn naam geschreven. De geroutineerde triatleet uit Gieten zette op de onderdelen zwemmen, fietsen...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder

Sweel opnieuw in 4e klasse D

De KNVB heeft maandag de competitie-indeling 2019/2020 voor de voetbalamateurs bekendgemaakt. Voor Sweel bevat de indeling weinig verrassingen; nieuwkomers in de 4e klasse D zijn buurgenoot Sleen, Sc Balkbrug, Gasselternijveen en Zwar...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder

Opnieuw stempel- en beleefpost Drentse Fiets4Daagse bij Jantina Hellingmolen

Vrienden van Aeldermeul zorgt op 16 en 17 juli a.s. voor gastvrij ontvangst duizenden fietsers. Net als vorig jaar heeft de Drentse Fiets4Daagse een stempel- en pleisterplaats ingericht bij Jantina Hellingmolen. Deelnemers aan...

dinsdag, 9 juli 2019

Lees verder
Willekeurige foto