.

.

 

.

Herfst-Fair in de Drieklank

“Al in februari van dit jaar werd het plan opgevat een Herfstfair te houden in De Drieklank in Aalden,” zo begint één van de organisatoren het verhaal. “Een datum werd vastgelegd: zaterdag 30 september. En toen bleek gaandeweg dat er een Oogstfeest gehouden ging worden in Meppen. En de Samenloop voor Hoop met de Zweeler Markt begon vorm te krijgen. Waren wij even blij dat onze datum precies tussen deze andere evenementen ingepland bleek te zijn. Want er waren al plannen geconcretiseerd. Maar zo op de 30eseptember zullen we geen ‘concurrenten’ van elkaar worden.”

Thema “Kerk-proeverij”
In de kerk in Aalden wordt al jarenlang in september een ‘start’ aan de winteractiviteiten gegeven. Kerkdiensten zijn er natuurlijk het hele jaar door. Maar zo in oktober gaan de verenigingen en koren weer van start, en het jeugdwerk, enzovoort. Op zondag 24 september a.s. is de startdienst, met als thema “Kerk-proeverij”. In de week daarna zullen er enkele activiteiten zijn. En op zaterdag 30 september wordt dus afgesloten met de Herfstfair. Het thema ‘proeverij’ zal ook daar aan de orde komen. Want er is (ook) van alles te proeven: uiteraard ‘koffie-thee-en-limonade’ met allerlei zelfgebakken lekkers, maar ook pannenkoeken, (pompoen)soep e.d.

Bakwedstrijd
“Bovendien hebben we een bakwedstrijd georganiseerd,” gaat het verhaal verder. “’Heel Sweel Bakt’ hebben we het genoemd. Want we hopen dat ‘heel Sweel’meedoet. Het is een bakwedstrijd met als thema HERFST, in de categorieën ‘taart’, ‘cake en koek’, ‘koekjes’ en ‘hartige taart’, waarover bij Monique Jonkman, via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.informatie gevraagd en opgave gedaan kan worden.”

Fotowedstrijd
“Ook is er een fotowedstrijd,” vervolgt één van de organisatoren, “met hetzelfde herfstthema. Foto’s, in zo groot mogelijke resolutie, de winnaar krijgt namelijk de foto uitvergroot als prijs, kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook deze wedstrijd staat open voor iedereen. Inmiddels groeien her en der de zonnebloemen voor de ‘langstezonnebloemwedstrijd.’ Onder andere bij de kerk te bewonderen.”

Vierkantemetermarkt
Organisatoren Henk, Monique en Anke besluiten: “Op de Herfstfairdag is er een zogenaamde vierkantemetermarkt: wie wil mag op een vierkante meter zelf spulletjes verkopen, voor eigen opbrengst, met het verzoek tot een donatie in de pot ( info en plek reserveren:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Een springkussen is aanwezig, aangeboden door Gastouderland. Aan een workshop ‘stro’ kan meegedaan worden. Het Rad van Avontuur ontbreekt niet, plus een speciale verloting.  De jeugd wast auto’s. Bovendien worden er in de tijd voorafgaand aan de markt samen kaarten gemaakt, voor de verkoop. En er zullen prachtige bloemstukken te koop zijn, in de kerkzaal, waar ook op geregelde tijden live muziek te horen zal zijn. Al met al rekenen we op een gezellige middag, van 15 tot 19 uur, op die 30eseptember.”

Oes Eig’n Kraantien d.d. 5 september 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel