Artikel
Geslaagde en gezellige Drentse Fiets4Daagse

Het fietsevenement begon maandagavond met een feestelijke opening in startplaats Westerbork. Een uniek defilé werd voorop gegaan door een swingend dweilorkest. Aansluitend volgden afgevaardigden uit alle startplaatsen op versierde fietsen. Als laatste sloot voorzitter Jan Broertjes de optocht, gezeten op een enorme fiets.

De week begon regenachtig en op dinsdag vielen in de meeste startplaatsen soms pittige buien. Maar dan blijkt opnieuw dat de Fiets4Daagse deelnemers echte “bikkels” zijn en zich niet door de regen laten tegenhouden. Woensdag was het een heerlijk zonnige fietsdag en er werd dan ook massaal ingeschreven voor deze dag. Donderdag hadden veel startplaatsen een extra bijzondere dag met activiteiten georganiseerd. Dit trok veel extra fietsers naar de bewuste startplaatsen.
Vrijdag hebben alle 4Daagse deelnemers hun welverdiende medaille gekregen en werden de deelnemers, die een fietsjubileum vierden, in het zonnetje gezet en extra beloond met een bloemetje.

De stemming zat er de hele week goed in en de organisatie kijkt dan ook zeer tevreden terug op deze editie. Uiteindelijk fietsten er gedurende deze week totaal 12.000 fietsers door heel Drenthe!

De organisatie bedankt alle deelnemers voor hun aanwezigheid en gezelligheid.
Dankzij de inzet van vele onvermoeibare vrijwilligers en de financiële steun van partners en sponsors is het ook dit jaar weer gelukt er een geslaagd feest van te maken.

We gaan dan ook vol vertrouwen op naar de volgende editie, die gehouden wordt van 24 t/m 27 juli 2018.

Foto: Gerrit de Boer

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Jeugdvoetbaldagen in teken van Cystic Fibrosis (CF) Stichting

Na zeven succesvolle jaren worden er in de meivakantie ook dit jaar op sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo Jeugdvoetbaldagen georganiseerd. De dagen zijn gepland op 29 en 30 april en 1 mei v...

woensdag, 24 april 2019

Lees verder

Drentse Golfclub De Gelpenberg trots op ‘19e hole’

Met het symbolisch plaatsen van de vlag op ‘19e hole’ heeft wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden vanmiddag het volledig gerenoveerde clubhuis van DGC De Gelpenberg in Aalden geopend. Brink d...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder

vv Sweel en Jan & Ageeth zetten langjarige samenwerking voort

De sportverzorgers Jan Timmer & Ageeth Baas en vv Sweel kunnen er geen genoeg van krijgen. Het contract werd donderdagavond weer met een jaar verleng...

zaterdag, 30 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto