.

.

 

.

Zeer geslaagd 60-jarig jubileumfeest Toneka en Twientiesveen

WHOLE LOTTA. De naam van de groep die het Mepperfeest tot een muzikaal einde bracht, als titel boven dit stukje over het feest van afgelopen zaterdag, dekt de hele lading….. er was een ‘whole lotta’ te beleven. Of, op z’n Drents: er was hiel wat te beleven! De commissie die het 60-jarig bestaan van zowel de activiteitenvereniging Twientiesveen als de toneelclub Toneka vorm gaf, had een programma samengesteld waarin ieder wel iets van zijn of haar gading vond, of ook wel meer dan ‘iets’. Een programma dat begon om 6.30 uur en eindigde rond 1 uur, ’s nachts, wel te verstaan.

De vroege wandeling onder leiding van een IVN-gids werd door zo’n 30 mensen meegemaakt. Van alles gehoord en gezien (behalve de kwak, en cantharellen…..).

Bijschrift foto: De vroege wandeling onder leiding van een IVN-gids werd door ongeveer 30 mensen meegemaakt. (Foto: Anke Kamman)

Aan het ontbijt in de tent werd door ruim 80 mensen meegedaan. Heerlijk en gezellig!
In de middag werden de kinderen in de Karsdennen beziggehouden, en ook het springkussen bleef niet onberoerd. Door 30 volwassenen werd een mooie fietsroute afgelegd, inclusief een consumptie in Gees. Het happy hour overbrugde daarna de tijd tot de uitslag van de fotowedstrijd “Mijn Mooi Meppen” en daarna de barbecue: 100 groten en kleinen deden zich te goed aan de voor hen bereide gerechten.

Bijschrift foto: De Meppenaren deden zich zaterdagmiddag te goed aan de voor hen bereide gerechten. (Foto: Anke Kamman)

Het avondprogramma begon met een eenakter over….. een kwak…. (gezien door de ogen van 3 vogelaars en 2 buurvrouwen). En daarna, zoals aan het begin van dit stukje al gemeld: muziek, dansen, een gezellig samenzijn, tot in de kleine uurtjes. Een feest dat liet zien dat Meppen groots kan feesten!

Bijschrift foto: Het avondprogramma van het jubileumfeest begon met een eenakter. Een deel van de spelersgroep van Toneka bracht het onderhoudend toneelspel in de feesttent op de planken. V.l.n.r.  Aaltje Bos, Ilonka Kuipers, Marianne Kregel, Jan Vos, Tienus Evenhuis en Arno Renting. (Foto: John Pronk)

Bijschrift foto: De commissie die het 60-jarig bestaan van Twientiesveen en Toneka vorm gaf, had een programma samengesteld waarin ieder wel iets van zijn of haar gading vond. Gezelligheid was troef, óók in de feesttent. (Foto: John Pronk)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 5 september 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel