Artikel
RegioBank Drentse Fiets4Daagse overhandigt cheque aan goed doel. 

Op vrijdag 28 juli werd op de laatste dag van de Drentse Fiets4Daagse een cheque overhandigd aan het Prinses Beatrix Spierfonds voor de campagne ‘myotone dystrofie de wereld uit!’. Dit gebeurde in de startplaats Emmen, na afloop van een grote kunstveiling.

Deelnemers die zich online hadden aangemeld bij de Drentse Fiets4Daagse, kregen daarbij de mogelijkheid om te doneren voor dit goede doel. Daarmee werd al een mooi bedrag opgehaald van
€ 580,-. 

In de startplaats Emmen, bij Hotel Hamphire, stonden deze week prachtige kunstwerken tentoongesteld. Onder leiding van een ware veilingmeester werden deze geveild.
De opbrengst van de kunstveiling, € 335,- is door de startplaats Emmen ook gedoneerd aan dit goede doel.

Daarnaast werd in elk van de startplaatsen geld ingezameld voor ‘MD de wereld uit’.
Zo werden in Dalen, Diever en Emmen speciale fietshandschoenen verkocht. Deze actie kon rekenen op grote betrokkenheid van deelnemers en toeschouwers en leverde nog eens € 675,- op.

Gerard Wellenberg, een bekend wielrenner, is naar Emmen gekomen om daar namens het Prinses Beatrix Spierfonds de cheque in ontvangst te nemen. Gerard Wellenberg maakte de ziekte MD van dichtbij mee. Vorig jaar heeft hij daarom voor dit goede doel 1.250 km gefietst in de vorm van een estafette. Op zijn route bezocht hij 40 families die met MD te maken hebben. Deze fietsactie heeft uiteindelijk € 54.000,- opgeleverd.

In totaal heeft Gerard Wellenberg een bedrag van € 1890,- in ontvangst mogen nemen welke volledig ten goede komt aan Myotone Dystrofie.
Daarmee kan meer wetenschappelijk onderzoek gedaan worden naar deze nog vrij onbekende spierziekte.

Foto: Bennie Wolbers.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Geslaagde seizoensopening Zwembad Zweeloo

Samen staan we sterk! Dat is één van de pijlers van stichting Zwembad Zweeloo en dat werd zaterdagmiddag tijdens de opening van het nieuwe zwemseizoen 2019 opnieuw onderstreept. De opening werd fe...

dinsdag, 14 mei 2019

Lees verder

Spelprincipes voortaan rode draad jeugdopleiding vv Sweel

Vv Sweel is een vereniging met ambitie. De voetbalclub uit Zweeloo streeft ernaar om op alle niveaus beter te worden. De club was zoekende hoe deze doelstelling verder gestalte kan worden ...

woensdag, 8 mei 2019

Lees verder

Jeugdfonds Sport en Cultuur ‘Goede Doel’ bij Coop Weggen

Het tweede kwartaal van 2019 mag het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe het goede doel zijn bij Coop Weggen in Aalden. Klanten van Coop Weggen kunnen in de winkel statiegeld voor le...

woensdag, 8 mei 2019

Lees verder
Willekeurige foto