.

.

 

.

Programma Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017

Het thema dit jaar is: “Boeren, Burgers en Buitenlui”.

MEPPEN:

Frensenhoes: Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur zijn er diverse activiteiten bij de houtzagerij van het Frensenhoes. Zie voor het volledige programma elders in OEK.

De Gaanderij: De Historische Vereniging Zweeloo heeft een expositie die gaat over onderwijs in de voormalige gemeente Zweeloo. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor boeren, burgers en buitenlui.

AALDEN:
De Jantina Hellingmolen:
zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur geopend.

De Waog in Oud-Aalden: zaterdag geopend voor bezichtiging. In De Waog worden de Drentse heideschapen van Gijsbert Six gewogen.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 5 september 2017.

ZWEELOO:

Nederlands Hervormde Kerk: In en om de kerk is zaterdag en zondag a.s. van alles te zien en te beleven! In de kerk zijn schilderijen van boerderijen, oude voorwerpen en boeken van bekende schrijvers te bezichtigen en in te kijken.

De film van Bartje wordt in een doorlopende voorstelling getoond. Een schaapskudde uit Benneveld zal zaterdag 9 september van 11.00 tot 14.00 uur rondlopen bij de kerk.

Op zondag 10 september zal er tussen 13.00 en 16.00 uur een paardentram met 3 paarden rondritten maken, met als opstapplaats de kerk van Zweeloo. Een gids van T.I.P. zal meerijden en informatie geven. Een rit duurt 30 tot 40 minuten. De kosten per rit zijn € 5,00 per persoon. Dit is inclusief een consumptie in de kerk. Kinderen t/m 5 jaar gratis. Kaartjes zijn in de kerk verkrijgbaar. Vertrektijden zijn ongeveer 13.15 uur, 14.15 uur en 15.15 uur. Openingstijden van de kerk zijn zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de kerk!

Smederij Masselink: zal zaterdag a.s. geopend zijn voor demonstraties door de smid.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel