.

.

 

.

Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 in de gemeente Coevorden

- Coevorden:

Stedelijk Museum Coevorden:  Haven 4 (in het Arsenaal) in het centrum.  Zaterdag geopend (museum gratis toegankelijk): 9.30-17.00 uur. Op zaterdag lezing Historische Vereniging, onderwerp ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’: 14.00 uur (gratis entree).Zondag geopend (museum gratis toegankelijk): 12.00-17.00 uur. Beide dagen hebben we Oud Hollandse spelletjes.


NH Kerk: Kerkstraat in Coevorden: Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur is de kerk geopend voor bezichtiging.

Kasteel: Kasteel 29 te Coevorden. Is dagelijks geopend. Men dient zich van te voren te melden bij de gastvrouw van het restaurant.

Douanekantoor:  Eendrachtstraat 8 in Coevorden. Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor bezichtiging

Molen de Arend:  Krimweg 58 te Coevorden. Molen de Arend doet zaterdag en zondag mee van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn de hele middag rondleidingen en er is meelverkoop van buurmolen de Bente uit Dalen. Bij voldoende wind malen we het graan tot meel. Bij de molen zijn een aantal oldtimers te bezichtigen.

Dalen:
Museummolen Jan Pol: Meulenpad in Dalen, is op zaterdag 9 september open (inclusief gratis rondleiding).

- Oosterhesselen:
Zaterdag vanaf 10.00 uur is de expositieruimte van de Hesselerhof, Beatrixlaan 23 te Oosterhesselen, open voor bezichtiging. Vanaf 10.30 uur start per huifkar naar Gees voor het Huisweide project. Hiervoor dient men zich wel van te voren aan te melden. Vol is vol. Ong. 12.00 uur einde van de tocht bij IJssalonTalenti, men kan daar de boerderij bezichtigen en voor eigen rekening van een consumptie genieten. Daarna terug naar de Hesselerhof.

- Meppen: 

Frensenhoes: de Kockstraat 3 in Meppen. Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur zijn er diverse activiteiten bij de houtzagerij van het Frensenhoes. De 3 Podagristen komen langs, de Marskramer, de Stadsomroeper en ook de Boerhoorn maakt zijn opwachting. Verder zijn er mensen die bier maken en er komt een muziekkorps langs.

HV Zweeloo:  Boven de houtzagerij van het Frensenhoes, de Kockstraat 3 in Meppen.De Historische Vereniging heeft een expositie die gaat over onderwijs in de voormalige gemeente Zweeloo. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor boeren, burgers en buitenlui.

- Aalden:
De Jantina Hellingmolen: Molenwijk 13 te Aalden is op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur geopend.
De Waog: in Oud Aalden is zaterdag geopend voor bezichtiging.

- Zweeloo:
De NH Kerk: Wheem 10 te Zweeloo, is op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Expositie van schilderijen gemaakt door leerlingen van kunstenares Agnes van Eupen.
De smederij: Wheem 2 teZweeloo zal op zaterdag geopend zijn voor demonstraties door de smid.

- Sleen:
Op zondag is molen de Hoop, Drostenstraat 16 te Sleen, open. Daar is een tentoonstelling “Zuidenveld door de jaren heen”en men kan het molenspel spelen. Dit is een heel oud spel, dat vroeger op de achterkant van bv een kalender werd gespeeld met knopen.

- Schoonoord:
Op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur een fototentoonstelling over winkels, bedrijven en personeel in Schoonoord. Tevens zullen drie plaatselijke kunstenaars schilderijen beschikbaar stellen. Dit alles in de NH Kerk te Schoonoord, Kerklaan 15.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel