.

.

 

.

Coevorden zet in op onderhoud wegen

Meer geld voor wegenonderhoud in de gemeente Coevorden. Dat stelt het college van Burgemeester en Wethouders voor aan de gemeenteraad. Met een extra budget van drie miljoen euro en een structurele verhoging van € 500.000,- per jaar, hoopt de gemeente een toekomstbestendig en acceptabel niveau van wegenonderhoud te kunnen realiseren.

Aan de raad wordt gevraagd deze extra financiële middelen beschikbaar te stellen om het wegonderhoud naar een acceptabel niveau te krijgen en te houden. De raad besluit hierover tijdens de raadsvergadering van oktober 2017. Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden: “We willen als goed rentmeester omgaan met ons wegennet. Hiermee zorgen we voor een leefbare en veilige omgeving voor onze inwoners. Met deze extra financiële middelen gaan we de komende jaren groot onderhoud uitvoeren aan de
wegen in onze gemeente. Het gaat vooral om wegen buiten de bebouwde kom. Hier is het onderhoud het hardst nodig.
Budgetten
De gemeentelijke budgetten voor wegenonderhoud staan al een tijd onder druk. Dat heeft niet alleen te maken met de afgelopen periode waarin de gemeente Coevorden het financieel zwaar had. Al sinds 2010 is er bezuinigd op het onderhoud van het gemeentelijk wegenbestand. Deze bezuinigingen hebben zichtbaar effect gehad op de kwaliteit van het gemeentelijke wegennet. Nu de financiële vooruitzichten van de gemeente weer een positief beeld laten zien, kunnen we weer vooruit kijken. Op naar een stabiel, toekomstbestendig en acceptabel niveau van wegenonderhoud.
Onderhoud fietspaden
Ook het onderhoud van (recreatieve) fietspaden moet de komende tijd een belangrijke impuls krijgen. Drenthe wordt al jarenlang als dé fietsprovincie van Nederland gezien, ook binnen de gemeentegrenzen van Coevorden. Coevorden heeft in totaal 135 km aan fietspaden te onderhouden. Vooral de fietspaden in een omgeving met veel bomen hebben veel onderhoud nodig. Dit vanwege de boomwortelgroei. Uit inventarisatie is gebleken dat ongeveer 25 km fietspad risicovol is voor dit schadebeeld. Aan de hand van jaarlijkse inspecties, wil de gemeente de komende jaren het asfalt bij deze fietspaden vervangen door beton, waardoor de onderhoudsbehoefte daalt. Als eerste wil de gemeente aan de slag met de fietspaden langs de Dalerallee in Coevorden en het fietspad tussen de Veenschapsweg en Dalerpeel. Afhankelijk van besluitvorming van de raad, start de gemeente hiermee
in het najaar van 2017.
Vervolg
Zodra de raad in oktober positief instemt met extra financiële middelen voor het wegenonderhoud, gaat de gemeente Coevorden aan de slag met de voorbereiding van het wegenbeheerplan voor 2018. In het voorjaar van 2018 is duidelijk waar dat jaar groot onderhoud uitgevoerd gaat worden.
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel