Artikel
Amazone Anouk Slotboom (13) Nederlands Kampioen

Anouk Slotboom is afgelopen zaterdag tijdens de Hippiade in Ermelo in de klasse L met het 4-tal Nederlands Kampioen geworden. De equipe van de 13-jarige amazone uit Zweeloo was als Drents kampioen geplaatst voor deze nationale titelstrijd. In de klasse L kwamen zaterdag twintig combinaties uit Nederland in actie.

Het 4-tal bestond naast Anouk Slotboom uit Sarah Goeree, Carlijn van Mensvoort en Leonie Tieben (alle drie woonachtig in Emmer-Compascuum). Tijdens het NK in Ermelo reed het viertal een voortreffelijke dressuurproef, die uiteindelijk beloond werd met sublieme scores: 235,5 en 234,5 punten (78,33%). Het rijden in een 4-tal valt onder de 'afdelingsdressuur'. Het is een leuke vorm van teamsport waarbij vier combinaties samen een dressuurproef rijden onder leiding van een commandant. Hierbij is een goede afstemming tussen de pony’s en amazones van groot belang.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 30 augustus 2017.

Individueel mocht Anouk in Ermelo ook starten in de L2-dressuur en eindigde hier op de 12e plaats. Het was een prachtig slotstuk van de samenwerking tussen Anouk en haar pony Bonanza. De pony is verkocht en Anouk gaat verder op een grotere pony.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 augustus 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Vriendinnenwandeldag 9 april 2019

Vriendinnwandeldag giet dit jaor ok weer deur, alle vrouwen loopt weer körte of lange routes en gaot er veur....

zaterdag, 16 maart 2019

Lees verder

Nieuw in Zweeloo e.o. : Dynamictennis

Sinds afgelopen maand is er de mogelijkheid om een nieuwe sport in onze dorpen te beoefenen, Dynamictennis. Deze jonge racketsport mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Het wordt inmiddels op een hon...

dinsdag, 5 maart 2019

Lees verder

Postzegelclub.

Verengingsavond iedere tweede woensdag van de maand (september tot en met mei) in het clubgebouw van de Jeu de Boulesvereniging in Coevorden. Activiteiten: veilingen, rondzending (thuiswinkelen met postzegels), ruilen en gez...

zondag, 17 februari 2019

Lees verder
Willekeurige foto