.

.

 

.

Spetterende viering tweede lustrum o.b.s. De Anwende

Zeer geslaagde galavoorstelling in openluchttheater Aalden

 

Afgelopen week was het bij o.b.s. De Anwende een drukte van belang. De school bestond 10 jaar en dat moest uiteraard gevierd worden.

Kinderen uit alle groepen waren druk aan het repeteren voor de grote voorstelling in het openluchttheater van Aalden. Er werden workshops gegeven door zes docenten van STT- Producties uit Olst. Iedere groep had z’n eigen act en daaruit zou uiteindelijk een voorstelling tot stand komen van per groep één act. Het was een lust voor het oog om te zien, hoe enthousiast iedereen was, zowel de kinderen als een groot aantal ouders, die ook een belangrijk steentje bijdroegen.

 

Er werden levende standbeelden gecreëerd uit materiaal, wat gebruikt wordt om bijvoorbeeld onder een laminaatvloertje te leggen. De 'ieniemienies' uit groep 1 werden omgetoverd in bijen, die voorbij fladderden op de maat van de muziek. De grotere kinderen uit deze groep, die allerlei diertjes voorstelden, dansten er vrolijk op los. Er was een paardendans en een kleuterdansje met als thema ’sneeuwwitje’ er was mime, er was acrobatiek, groep 5 gaf een dansimprovisatie, waarbij de leerlingen de dansjes zelf hadden bedacht, groep 3 waren de Charly’s, die met dienblaadjes rondliepen, er waren djembés en cajons en last but not least een groepje rappers, die niet alleen goed konden rappen, maar ze bleken ook nog eens volwaardige tekstschrijvers in de dop te zijn.

Uiteindelijk resulteerden de intensieve repetities van twee dagen op woensdagavond in het speciaal voor deze gelegenheid beschikbaar gestelde openluchttheater te Aalden in een spetterende voorstelling. Het weer werkte niet voor de volle honderd procent mee. Het was weliswaar droog, maar....koud. Dat mocht echter de pret niet drukken, want de in groten getale gekomen ouders genoten met volle teugen van de prestaties van hun kroost, en dus keerde iedereen zeer voldaan huiswaarts. Dat deed ook de organisatie. 'Wij kijken met een zeer goed gevoel terug op het lustrumfeest. En dan de kinderen: wat waren ze allemaal enthousiast. Ook de voortreffelijke samenwerking met de vrijwilligers van de Commissie Openluchtspel Zweeloo mag zeker niet onvermeld blijven. Kortom: Op naar de volgende tien jaar!'

 

Bijschrift foto: Het openluchttheater in Aalden was afgelopen woensdagavond tot de laatste plaats bezet. De leerlingen van o.b.s. De Anwende maakten er een ware galavoorstelling van. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

in het fotoalbum op deze site zijn nog veel meer foto's van dit fantastische evenement terug te zien.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel