.

.

 

.

Van ver naar Zweeloo: Martin Caron en Els Groen 

-  Martin is een groot muziekfan en speelt zelf onder meer gitaar
Zondag a.s. optreden met Henriëtte van Dijk in kerkje Zweeloo

In juli 2012 kochten Martin Caron en zijn vriendin Els Groen de boerderij aan de Mepperstraat 40, waar ze in 2013 zijn gaan samenwonen. Voor die tijd woonde Martin in Nootdorp bij Den Haag en Els in Emmen. “We wonen met veel plezier in dit gezellige dorp met zijn prachtige omgeving.

Voor ons werk reizen wij regelmatig door het land. Het thuis komen in Meppen is daarbij de bron van rust, energie en inspiratie. Daarom hebben we deze plek de ‘Bronboerderij’ genoemd.”

“Different Worlds”
Martin maakt graag muziek en werkt onder andere samen met singer/songwriter Henriette van Dijk uit Assen. "Bij ons is het idee ontstaan het door haar geschreven muziekprogramma ‘Different Worlds’ in de NH-Kerk in Zweeloo op zondag 1 oktober a.s. ten gehore te gaan brengen.” Different Worlds is een programma met bijzondere liedjes geschreven en gezongen door Henriëtte van Dijk. Soms melancholisch, soms vrolijk, altijd uit het leven gegrepen met persoonlijke boodschappen en bijzondere sferen.

Klassieke muziek
Zijn vader heeft Martin van jongs af aan laten zien hoe het is om mooie muziek te maken. "In het gezin werden we opgevoed met klassieke muziek. Als mijn vader piano speelde zorgde ik voor het omslaan van de bladmuziek. Nog steeds is klassieke muziek voor mij een bron van rust en bezinning. Op de middelbare school heb ik mijn eerste gitaar gekocht en ben vervolgens altijd aan dit instrument verbonden gebleven. Ik merkte dat het voor mij een ideaal instrument is om mijn gevoel en emotie te vertalen en te uiten. Al gitarist heb ik mij voornamelijk autodidactisch ontwikkeld. Dit aangevuld met workshops op het gebied van solo-gitaar en flamenco. Na verschillende omzwervingen in coverbands (solo, gitaar, bas/red) ben ik weer terug bij de mooie klanken en mogelijkheden voor directe expressie van de akoestische gitaar."

Martin is zijn loopbaan begonnen bij de ANWB in ICT en daarna werkzaam geweest bij (het voormalige) Pink Elephant als consultant. Daarna is hij doorgegroeid in Pinkroccade en KPN als senior management consultant en trainer. Martin verzorgt sinds 2008 als zelfstandige regelmatig trainingen in binnen- en buitenland.

Els is na 40 jaar ervaring in de zorg, zowel als professional en als manager, in 2017 een eigen bedrijf gestart: ‘Heliodoor’. Van hieruit wordt ze ingezet voor interim-management, coaching en advies in de zorg. Onder de naam ‘SafetyMove’ ondersteunt ze met partners organisaties om een gedragsverandering te realiseren bij medewerkers waardoor er veiliger gewerkt wordt.

Bronboerderij
De Bronboerderij aan de Mepperstraat  is de plek van waaruit Martin en Els werken. Daarnaast wordt de Bronboerderij gebruikt voor muzikale en zakelijke activiteiten. Het grote genieten van deze prachtige plek en de mooie omgeving delen ze ook graag met familie en vrienden.

Bijschrift foto: Nog steeds is klassieke muziek voor Martin Caron uit Meppen een bron van rust en bezinning. "Op de middelbare school heb ik mijn eerste gitaar gekocht en ben vervolgens altijd aan dit instrument verbonden gebleven."

*********************************************************************************

Zondag 1 oktober concert “Different Worlds" kerkje Zweeloo

  • Bezetting: Henriëtte van Dijk, Zang/Gitaar en Martin Caron, Gitaar/Mondorgel
  • Locatie: kerkje van Zweeloo
  • Datum: zondag 1 oktober a.s.
  • Aanvang: 14:30 uur * Toegang: € 7,50

Oes Eig’n Kraantien d.d. 26 september 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel