Artikel
Oogstfeest in Meppen

In het weekend van 23 en 24 september staat Meppen in het teken van een bijzonder Oogstfeest. Dit is een nieuw initiatief van een groep enthousiaste ‘Möppers’. Nu zich al meer dan vijftig deelnemers hebben aangemeld om hun oogst en alles wat daarmee samenhangt aan het publiek te presenteren, ziet het er naar uit dat dit initiatief kan uitgroeien tot een jaarlijkse traditie.

Particulieren uit Meppen en omliggende dorpen brengen tijdens het Oogstfeest niet alleen hun beste oogst van het jaar aan de man, zij geven ook tips over het bereiden, inmaken, conserveren of brouwen van wat ze geoogst hebben. Oogst in de breedste zin van het woord, want het kan ook gaan om koken, bloemschikken, bier brouwen, wijn bottelen, ijs maken, honing, ambachtelijk brood en noem maar op.

Het wordt gezellig struinen langs kraampjes met heerlijke en gezonde producten (tot en met taarten en pannenkoeken!) waar bezoekers naar hartenlust kunnen proeven en smullen van de aangeboden waar. Wie zelf appels uit eigen boomgaard heeft geplukt kan deze meebrengen en tot appelsap laten persen. En omdat het een Oogstfeestis zijn er voor jong en oud ook allerlei leuke activiteiten, excursies, wandelingen en workshops.

Oogstfeest Meppen is op zaterdag en zondag van 11 tot 17.00 uur aan de Dennekampen. De toegang én het parkeren zijn gratis. Op de website www.oogstfeestmeppen.nl staat alle informatie over deelnemers en activiteiten. Er zijn ook nog enkele plaatsen vrij voor standhouders.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 12 september 2017.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Nieuw in gezondheidscentrum Zweeloo: Podopraktijk Pol

Kennismaking tijdens ‘Open dag’ vrijdag 1 juni a.s. van 10.00 - 14.00 uur. Mijn naam is Marjolijne Pol. Ik ben pedicure en registerpodoloog en woon samen met mijn man Rob en onz...

woensdag, 23 mei 2018

Lees verder

Terugblik op 25-jarig jubileum van de Korenhof

Afgelopen week werd het 25-jarig jubileum van woonwijkcentrum De Korenhof gevierd. In een fotoreportage van Monique en Shelly Jonkman blikken we terug op de zeer geslaagde festivi...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Julia Oldengarm geniet met volle teugen van avontuurlijke stage in Suriname

Julia Oldengarm stapte eind februari voor ruim vier maanden in een heel andere wereld. De 21-jarige studente logopedie helpt kinderen tijdens haar stage in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo met spraak- en ...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder
Willekeurige foto