Artikel
Opfriscursus voor rijbewijsbezitters door verkeersschool Veenstra in Zweeloo

“Samen gaan we voor verkeersveiligheid!” Op 10 en 17 oktober a.s. in de dorpshuis De Spil.
Zou u uw theorie-examen halen als u hem nu opnieuw zou moeten doen? Volgens een onderzoek van het CBR (april 2017) zou maar liefst 78% van de huidige automobilisten zakken. De verkeersregels zijn in de loop der jaren namelijk behoorlijk uitgebreid en veranderd. Alleen al in de maand juni kwamen er maar liefst 14 verkeersborden bij!

Geen wonder dat Jan Veenstra, rijschoolhouder aan de Kruisstraat in Zweeloo, regelmatig wordt benaderd door mensen met de vraag of hij ook theorielessen geeft aan rijbewijsbezitters. Jan geeft wel al regelmatig praktijklessen aan rijbewijsbezitters die zich om diverse redenen onzeker voelen in het verkeer. “Dat zijn bijvoorbeeld mensen die jaren niet gereden hebben omdat hun partner altijd reed, of mensen die een ongeluk meegemaakt hebben. Die mensen zijn vaak ook geïnteresseerd in het volgen van theorielessen. De theorielessen die ik geef zijn echter gericht op jongeren die nog geen rijervaring en weinig kennis van de verkeersregels hebben. Die beginnen van nul af aan.”
“Toch vond ik dat ik iets moest doen met die vragen. Ik ben ambassadeur van Stichting Samen richting nul verkeersslachtoffers, en ook vanuit die rol heb ik besloten om op 10 en 17 oktober a.s. in dorpshuis De Spil in Zweeloo twee avonden theorielessen voor rijbewijsbezitters te verzorgen. Stapsgewijs neem ik de mensen mee in de nieuwe regelgeving zodat ze weer met een veilig gevoel de weg op kunnen.”

Er wordt voor de twee avonden een kleine vergoeding gevraagd van € 10,00,-. Bent u geïnteresseerd? Meldt u dan aan bij Jan door een mailtje sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  Bellen kan natuurlijk ook op het nummer: 06 – 52542069. Samen gaan we voor verkeersveiligheid!

Bijschrift foto: Rijschoolhouder Jan Veenstra organiseert op 10 en 17 oktober a.s  in dorpshuis De Spil een opfriscursus voor rijbewijsbezitters. ‘Stapsgewijs neem ik de mensen mee in de nieuwe regelgeving zodat ze weer met een veilig gevoel de weg op kunnen.’ (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

 

 

 

Plaats reactie

de redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoudt bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Bewoners Aelderhof tijdelijk uit woning voor asbestsanering

“As ’t möt dan möt ‘t”. Vier tot acht dagen je huis uit vanwege asbestsanering. Dat ongewenste nieuws kregen de bewoners van de (oudste) seniorenwoningen aan de Aelderhof onlangs te hor...

dinsdag, 23 januari 2018

Lees verder

Aanschuifmaaltijden Horecavereniging Zweeloo

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende 'Aanschuifmaaltijden'. Meer dan...

dinsdag, 23 januari 2018

Lees verder

Geef aan de collectant van de Hersenstichting

Van 29 januari tot 3 februari 2018 vraagt de Hersenstichting uw steun. Vele enthousiaste collectanten gaan in Zweeloo, Aalden, Meppen en Benneveld op pad om geld in te zamelen voor al ...

dinsdag, 23 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto