Artikel
Opfriscursus voor rijbewijsbezitters door verkeersschool Veenstra in Zweeloo

“Samen gaan we voor verkeersveiligheid!” Op 10 en 17 oktober a.s. in de dorpshuis De Spil.
Zou u uw theorie-examen halen als u hem nu opnieuw zou moeten doen? Volgens een onderzoek van het CBR (april 2017) zou maar liefst 78% van de huidige automobilisten zakken. De verkeersregels zijn in de loop der jaren namelijk behoorlijk uitgebreid en veranderd. Alleen al in de maand juni kwamen er maar liefst 14 verkeersborden bij!

Geen wonder dat Jan Veenstra, rijschoolhouder aan de Kruisstraat in Zweeloo, regelmatig wordt benaderd door mensen met de vraag of hij ook theorielessen geeft aan rijbewijsbezitters. Jan geeft wel al regelmatig praktijklessen aan rijbewijsbezitters die zich om diverse redenen onzeker voelen in het verkeer. “Dat zijn bijvoorbeeld mensen die jaren niet gereden hebben omdat hun partner altijd reed, of mensen die een ongeluk meegemaakt hebben. Die mensen zijn vaak ook geïnteresseerd in het volgen van theorielessen. De theorielessen die ik geef zijn echter gericht op jongeren die nog geen rijervaring en weinig kennis van de verkeersregels hebben. Die beginnen van nul af aan.”
“Toch vond ik dat ik iets moest doen met die vragen. Ik ben ambassadeur van Stichting Samen richting nul verkeersslachtoffers, en ook vanuit die rol heb ik besloten om op 10 en 17 oktober a.s. in dorpshuis De Spil in Zweeloo twee avonden theorielessen voor rijbewijsbezitters te verzorgen. Stapsgewijs neem ik de mensen mee in de nieuwe regelgeving zodat ze weer met een veilig gevoel de weg op kunnen.”

Er wordt voor de twee avonden een kleine vergoeding gevraagd van € 10,00,-. Bent u geïnteresseerd? Meldt u dan aan bij Jan door een mailtje sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  Bellen kan natuurlijk ook op het nummer: 06 – 52542069. Samen gaan we voor verkeersveiligheid!

Bijschrift foto: Rijschoolhouder Jan Veenstra organiseert op 10 en 17 oktober a.s  in dorpshuis De Spil een opfriscursus voor rijbewijsbezitters. ‘Stapsgewijs neem ik de mensen mee in de nieuwe regelgeving zodat ze weer met een veilig gevoel de weg op kunnen.’ (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 12 september 2017.

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Nieuw in gezondheidscentrum Zweeloo: Podopraktijk Pol

Kennismaking tijdens ‘Open dag’ vrijdag 1 juni a.s. van 10.00 - 14.00 uur. Mijn naam is Marjolijne Pol. Ik ben pedicure en registerpodoloog en woon samen met mijn man Rob en onz...

woensdag, 23 mei 2018

Lees verder

Terugblik op 25-jarig jubileum van de Korenhof

Afgelopen week werd het 25-jarig jubileum van woonwijkcentrum De Korenhof gevierd. In een fotoreportage van Monique en Shelly Jonkman blikken we terug op de zeer geslaagde festivi...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Julia Oldengarm geniet met volle teugen van avontuurlijke stage in Suriname

Julia Oldengarm stapte eind februari voor ruim vier maanden in een heel andere wereld. De 21-jarige studente logopedie helpt kinderen tijdens haar stage in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo met spraak- en ...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder
Willekeurige foto