Artikel
Opfriscursus voor rijbewijsbezitters door verkeersschool Veenstra in Zweeloo

“Samen gaan we voor verkeersveiligheid!” Op 10 en 17 oktober a.s. in de dorpshuis De Spil.
Zou u uw theorie-examen halen als u hem nu opnieuw zou moeten doen? Volgens een onderzoek van het CBR (april 2017) zou maar liefst 78% van de huidige automobilisten zakken. De verkeersregels zijn in de loop der jaren namelijk behoorlijk uitgebreid en veranderd. Alleen al in de maand juni kwamen er maar liefst 14 verkeersborden bij!

Geen wonder dat Jan Veenstra, rijschoolhouder aan de Kruisstraat in Zweeloo, regelmatig wordt benaderd door mensen met de vraag of hij ook theorielessen geeft aan rijbewijsbezitters. Jan geeft wel al regelmatig praktijklessen aan rijbewijsbezitters die zich om diverse redenen onzeker voelen in het verkeer. “Dat zijn bijvoorbeeld mensen die jaren niet gereden hebben omdat hun partner altijd reed, of mensen die een ongeluk meegemaakt hebben. Die mensen zijn vaak ook geïnteresseerd in het volgen van theorielessen. De theorielessen die ik geef zijn echter gericht op jongeren die nog geen rijervaring en weinig kennis van de verkeersregels hebben. Die beginnen van nul af aan.”
“Toch vond ik dat ik iets moest doen met die vragen. Ik ben ambassadeur van Stichting Samen richting nul verkeersslachtoffers, en ook vanuit die rol heb ik besloten om op 10 en 17 oktober a.s. in dorpshuis De Spil in Zweeloo twee avonden theorielessen voor rijbewijsbezitters te verzorgen. Stapsgewijs neem ik de mensen mee in de nieuwe regelgeving zodat ze weer met een veilig gevoel de weg op kunnen.”

Er wordt voor de twee avonden een kleine vergoeding gevraagd van € 10,00,-. Bent u geïnteresseerd? Meldt u dan aan bij Jan door een mailtje sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  Bellen kan natuurlijk ook op het nummer: 06 – 52542069. Samen gaan we voor verkeersveiligheid!

Bijschrift foto: Rijschoolhouder Jan Veenstra organiseert op 10 en 17 oktober a.s  in dorpshuis De Spil een opfriscursus voor rijbewijsbezitters. ‘Stapsgewijs neem ik de mensen mee in de nieuwe regelgeving zodat ze weer met een veilig gevoel de weg op kunnen.’ (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

 

 

 

Plaats reactie

de redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoudt bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

'De liefde voor ons huis is terug. Ik ben weer blij als ik thuiskom'

Kim Voets brengt interieurs en levens in balans met klassieke Feng Shui & BaZi. Kim Voets (46) uit Aalden werkte na haar opleiding aan de Hoge Hotelschool in Leeuwarden als projectleider bij diverse congresorganisatiebureaus in Amsterdam en De...

dinsdag, 19 september 2017

Lees verder

Kaartenactie De Anwende voor SamenLoop voor Hoop

De leerlingen van De Anwende komen in actie om geld in te zamelen voor SamenLoop voor Hoop. Alle leerlingen hebben een tekening gemaakt en hier zijn mooie kaarten van gedrukt. De ...

dinsdag, 19 september 2017

Lees verder

Open dag AZC

Ben je benieuwd naar het leven op een asielzoekerscentrum? Neem dan zaterdag 23 september a.s  van 12.00 tot 16.00 uur een kijkje in het AZC in Aalden! Ontmoet bewoners, vrijwilligers en medewerkers....

dinsdag, 19 september 2017

Lees verder
Willekeurige foto