Artikel
Wezuperbrug wint opnieuw Rabodorpentoernooi

Harrie Spijkman en Esther Prins gekroond tot schutterskoning- en koningin. Wezuperbrug heeft vrijdagavond voor de tweede achtereenvolgende keer het Rabodorpentoernooi van s.v. Willem Tell op zijn naam geschreven. Harrie Spijkman en Esther Prins werden gekroond tot  schutterskoning en schutterskoningin.

In het clubhuis aan de Aelder Hooghe werden de kruisbogen van s.v. Willem Tell tijdens het Rabodorpentoernooi 2017 liefst bijna vierhonderd keer gespannen. Alle zes dorpen uit de voormalige gemeente Zweeloo deden mee en leverden allen zes fanatieke schutters en een coach. S.V. Willem Tell wil de coaches graag hartelijk bedanken voor deze organisatie! Het Rabodorpentoernooi wordt ieder jaar mede mogelijk gemaakt door, de naam zegt het al, de Rabobank. Door acht van de tien punten te schieten werd het toernooi dit jaar geopend door Henk Scholten, medewerker van Rabobank Borger-Westerbork-Klenckeland.

Sterke start Wezuperbrug
Tijdens de eerste ronde van het toernooi schoten alle schutters vijf keer. Wezuperbrug ging gelijk sterk van start gegaan en stond na de eerste ronde aan kop met 241 punten. Bij de heren gingen Bert v.d. Bles en Sjoert Ubels, beide met 42 punten, een spannende tweede helft tegemoet als veelbelovende koplopers. Dat kruisboogschieten een sport is voor zowel heren én dames, bewees Esther Prins die tijdens de eerste ronde eveneens 42 punten wist te behalen en hiermee als sterkste dame de tweede ronde in ging.

Gezellig toernooi
In de tweede ronde werd er door de schutters eveneens vijf keer geschoten. De goede score van de eerste ronde vasthouden, bleek tijdens dit ontzettend gezellige toernooi, voor een aantal schutters toch te lastig. Nadat alle schutters tien keer hadden geschoten ging de jury in beraad. Bij het eindresultaat liet de jury het slechtste schot niet mee tellen, waardoor de schutters per persoon maximaal 90 punten konden behalen. Ondertussen ging het Rad van Avontuur van start, een verloting met mooie prijzen geleid door Jan Warmolts.

Goede stemming
Voorafgaand aan de prijsuitreiking zongen de schutters uit Benneveld luidkeels hun hele repertoire. De goede stemming had een gevolg kunnen zijn van hun uitmuntende prestatie, maar niets was minder waar. Benneveld behaalde als dorp de 6eplaats. De 5eplaats was voor Zweeloo, de 4evoor Aalden. Podiumplaatsen werden behaald door Meppen (3e) en Wezup (2e). Wezuperbrug kon de wisselbeker net als vorig jaar weer meenemen naar huis. Onder leiding van Jessica Groote behaalden zij 447 punten en hiermee de 1eplaats. Schutterskoning en schutterskoningin werden, na een spannende strijd, Harrie Spijkman (77 pnt.) en Esther Prins (75 pnt.)

Bijschrift foto: Henk Scholten van Rabobank Borger-Westerbork-Klenckeland gaf vrijdagavond het startschot van het zeer geslaagde Rabodorpentoernooi 2017 van S.V. Willem Tell. (Foto: Jansje Brands)

Bijschrift foto:Harrie Spijkman (77 pnt.) uit Benneveld en Esther Prins (75 pnt.) uit Aalden werden vrijdagavond tijdens het zeer geslaagde Rabodorpentoernooi 2017 van S.V. Willem Tell gekroond tot schutterskoning en schutterskoningin. (Foto: Jansje Brands) 

 

Plaats reactie

de redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoudt bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

‘Slipjacht Zweeloo is een prachtig festijn waar van alles is te zien!’

Komende woensdag klinken de historische woorden: de meute is er…! Komende woensdag (17 januari a.s.) staat er in Zweeloo en omstreken weer een slipjacht op het programma. 'We willen de sli...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Aalden Rondomme: Een must voor elke hardloper

Afgelopen zaterdag bleek eens te meer dat Aalden Rondomme na twaalf edities is uitgegroeid tot een populaire winterklassieker. Voor veel runners een fantastisch begin van een sportief 2018. Ongetraind maak je ...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Richard Prakken excelleert tijdens Aalden Rondomme

Bijna 500 deelnemers genieten van zeer succesvolle twaalfde editie. Richard Prakken had vooraf bepaald niet getekend voor een klassering als tweede of derde. Dit keer wilde de 19-jarige Aaldenaar tijdens de ...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto