.

.

 

.

Salvador en Claudia organiseren hun eigen droomvakantie

Reislustig koppel uit Aalden ziet geen beren op de weg en gaat Down Under. Het lijkt soms knap lastig om eropuit te gaan als je rolstoelgebonden bent. Voor Salvador Rooijmans is dat echter totaal geen beletstel. In december stapt hij samen met zijn vriendin Claudia Stinne op het vliegtuig naar Australië. Salvador heeft een lage dwarslaesie en mist daardoor de functionaliteit van zijn benen.

 ‘Onze eerdere reizen hebben al bewezen dat zoiets geen belemmering hoeft te zijn, want vrijwel altijd zijn de praktische problemen te overwinnen en valt het in de praktijk reuze mee. Een beetje improviseren misschien, maar je komt ook met prachtige verhalen thuis.’

Even voorstellen…..
Claudia Stinne (36, operatieassistent in Hoogeveen) en Salvador Rooijmans (38, Freelance Vormgever/Animator). Alweer bijna drie jaar wonen ze met veel plezier in Aalden, de open haard op de Funda foto’s en Claudia’s fijne vakantie herinneringen trok het koppel naar het vijfsterren dorp Aalden. Claudia is een geboren en getogen Haarlemse die op haar 18e naar het Drentse Pesse kwam. Salvador is een Eindhovenaar. Ook woonde hij acht jaar in Amerika tot 2004, maar de liefde (en Claudia’s vaste baan) hebben hem naar Drenthe gelokt. Het bevalt hem hier, hoewel hij graag moppert dat het in Brabant altijd mooier weer is…...

Winter in Nederland eens overslaan
Het huis in Aalden bleek bij bezichtiging nog veel meer voordelen te hebben; alle faciliteiten op de begane grond, ruimte in en om het huis, een inpandig kantoor, zodat Salvador zijn werk deels vanuit huis kan doen, een overkapping met heater in de tuin. Alles wat ze zochten, hebben Claudia en Salvador gevonden. Toch willen ze dit jaar de winter in Nederland eens overslaan en aan de andere kant van de wereld rond toeren. Na diverse verre reizen naar onder andere Amerika, Kaapverdië, Marokko en Mexico, vonden ze het tijd worden om Australië eens te bezoeken.

Geen standaard reiskoppeltje
Claudia is in 2009 al eens vijf weken op dit grote continent geweest. Dat was naar haar bescheiden mening echter véél te kort. Daarom gaan ze nu van half december tot en met februari 2018 naar Down Under. De organisatie van deze reis heeft nogal wat voeten in de aarde, daar Claudia en Salvador geen standaard reiskoppeltje zijn. Het reizen per vliegtuig biedt echter geen problemen. Door middel van een gangpad stoeltje (Isle Chair geheten) komt Salvador gewoon naar zijn zitplaats in het vliegtuig. Het boeken van een camper aan de overkant van onze planeet, ongezien dus en geen mogelijkheid om proef te draaien, blijkt echter wel een dingetje en zo komen ze wel meer tegen. Maar het tweetal heeft een capabel reisbureau gevonden wat hun bij de (digitale) zoektocht helpt. Ze kijken met veel plezier uit richting deze mooie ervaring!

Claudia en Salvador vinden het leuk om hun belevenissen te delen en zullen daarom actief gaan bloggen en vloggen onderweg. Hun reisverslag zal ook in OEK te lezen zijn.

Bijschrift foto: Salvador Rooijmans (38) en Claudia Stinne (36) wonen sinds november 2014 met veel plezier in Aalden. Toch willen ze dit jaar de winter in Nederland eens overslaan en aan de andere kant van de wereld rond toeren.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 17 oktober 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel