.

.

 

.

Petje af voor atleet Gerrit Lahuis

Gerrit Lahuis doet aan hardlopen. En dat is dan zwak uitgedrukt. In de afgelopen 25 jaar overbrugde de 59-jarige Aaldenaar een afstand van meer dan 70.000 kilometer. Vier dagen per week fanatiek trainen, regelmatig deelnemen aan wedstrijden. Voor Gerrit Lahuis is hardlopen een belangrijk deel van zijn leven geworden. Afgelopen week nam Gerrit voor de 25e achtereenvolgende keer deel aan de Halve Marathon van Drenthe, die traditioneel in en rondom Klazienaveen wordt georganiseerd. Het gold als de nog ontbrekende parel aan de kroon. De afgelopen week stond bij Lahuis alles in het teken van deze memorabele mijlpaal. Voor Lahuis was er zaterdag trouwens nog een speciaal tintje, want ook dochter Miranda (32) stond in Klazienaveen aan de start van de halve marathon. Lahuis spreekt inspirerend en openhartig over hardlopen en het verleggen van grenzen. Over de intensiteit, de voorbereiding op de wedstrijden en het afzien. Maar toch vooral over het met volle teugen genieten van de hardloopsport. Gerrit signaleert niet alleen de prettige kant, maar toont ook de hindernissen en valkuilen: 'Het stellen van haalbare doelen is uitermate belangrijk om er plezier in te houden. Evenals het uittrekken van voldoende tijd om in deze tak van sport iets te willen bereiken: succes hebben in de hardloopsport kost altijd tijd, falen niet! Je moet altijd zorgen dat je het leuk genoeg blijft vinden om ermee door te gaan." Thuis aan de Volmolenstraat heeft Lahuis tal van praktijkverhalen paraat. Eén van de meest indrukwekkende prestaties leverde Gerrit in 2006 tijdens de Marathon ter ere van de hernieuwde opening van de snelweg Emmen-Drachten. “Een geweldige slijtageslag over 42 kilometer. Ik wist niet dat ik nog benen onder het lijf had, het was enorm afzien...!” De sportieve erupties van Lahuis zijn nog geenszins gesmoord. De gelouterde middenafstandsloper gaat de komende jaren op dezelfde voet verder. 'Dit is voor mij een ultieme vorm van ontspanning. Het is eindeloos genieten. Een betere bewegingsactiviteit kan ik niet bedenken.”  (Bron: Coevorden HuisAanHuis) Bijschrift foto: Gerrit Lahuis (59) nam afgelopen zaterdag voor de 25e achtereenvolgende keer deel aan de Halve Marathon van Drenthe. Een memorabel record voor de gelouterde hardloper uit Aalden. (Foto: Ruud Janse Fotografie)
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel