.

.

 

.

De Stille Kracht van de Drentse Natuur 

Donderdag 2 november wordt de film De Stille Kracht van de Drentse Natuur vertoond in de zaal van Theater Hofpoort. De documentaire is gemaakt door natuurfilmers Henk en Janetta Bos, bekend van de bioscoopfilm Wildernis in Drenthe. Henk en Janetta zullen zelf ook aanwezig zijn om een boeiende inleiding te verzorgen.

Henk en Janetta Bos
De Drentse natuurfilmers Henk en Janetta Bos zijn bekend als makers van de bioscoopfilm Wildernis in Drenthe. Het begon allemaal met de 5-delige serie over het Balloërveld die door RTV-Drenthe werd uitgezonden. De serie was een succes en het begin van een traject dat het leven van Henk en Janetta voorgoed veranderde. Vele andere projecten volgden, zoals de film ‘De Achtertuin van Assen’, welke door de Gemeente Assen werd aangeboden aan alle inwoners van Assen. In 2008 volgde ‘In het Land van de Drentse Aa’, waarvoor ze maar liefst twee jaar lang per fiets door het Drentse landschap zijn getrokken. In 2016 volgde de bioscoopfilm Wildernis in Drenthe.

Wildernis in Drenthe
Met deze bioscoopfilm zette het duo zichzelf en de Drentse natuur landelijk op de kaart. Wildernis in Drenthe was uiteindelijk in meer dan 40 bioscopen te zien en haalde zelfs de voorronden van de strijd om het Gouden Kalf, de hoogste filmonderscheiding in Nederland.

Stille kracht: Nighthawk Productions Assen

De Stille Kracht van de Drentse Natuur
Voor deze film trokken Henk en Janetta twee jaar lang door de beekdalen van de Drentsche Aa en de oostelijk gelegen Hunze. Henk en Janetta volgden het water water vanaf het punt waar het Voorste en het Achterste Diep samen verdergaan als Hunze tot dat deze overgaat in het Zuidlaardermeer. Om de schoonheid van de gebieden zo goed mogelijk tot haar recht te laten komen, wordt in de film de Drentse Hondsrug voortdurend overgestoken. Dieren als de vos, das en fuut werden voor lange tijd in hun leefomgeving gevolgd en dit geeft een geheel ongedwongen kijkje achter de schermen van hun bestaan. Ook maakten Henk en Janetta de allereerste beelden van de bever die is teruggekeerd naar de beekdalen van Drenthe en Groningen. De makers houden de kijker een spiegel voor en schetsen een beeld hoe het zou zijn wanneer de wolf terug zou keren in de beekdalen.

Praktische informatie
‘De Stille Kracht van de Drentse Natuur’ wordt om 20.30 uur vertoond. Henk en Janetta zullen zelf aanwezig zijn en een boeiende inleiding verzorgen. Een kaartje voor de vertoning is te koop via www.theaterhofpoort.nl of via The Readshop, Friesestraat 26 in Coevorden. Een kaartje kost € 7,50 (65+  € 6,-).Voor meer informatie zie onze website.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel