.

.

 

.

Succesvolle Opfriscursus voor de Oudere Automobilist

Rijbewijsbezitters bijgespijkerd over de verkeersregels. Wie 15 jaar geleden het rijbewijs heeft gehaald, heeft al flink moeten bijspijkeren: sindsdien is 40% van de wegenverkeerswet veranderd. Voor rijbewijsbezitters die al veel langer in het bezit van hun rijbewijs zijn, komen we uiteraard uit op een veel hoger percentage. Reden voor rijinstructeur Jan Veenstra van Verkeersschool Veenstra aan de Kruisstraat te Zweeloo, om voor die grote doelgroep een opfriscursus verkeersregels te organiseren; teneinde vaardig te kunnen blijven in het verkeer.

Een schot in de roos! Tot grote verrassing van Jan Veenstra, meldden zich hiervoor maar liefst 40 deelnemers aan: voor de cursusavonden gehouden op 10 en 17 oktober in ‘Café de Inloop’ van Camping ‘De Knieplanden’ te Zweeloo. Elke avond werd met behulp van een beamer een verkeerstoets afgenomen, bestaande uit 10 vragen naar aanleiding van de geprojecteerde verkeerssituaties, met de daarbij behorende bewegwijzering, de nummering van wegen, nieuwe wegmarkeringen, enzovoort. Waarna uitleg van (nieuwe) verkeersregels en een vragenronde volgden.

Wist u trouwens dat ……. vanaf 1 juli snel en eenvoudig met een speekseltest te zien is, of er 1 of meer aangewezen drugs zijn gebruikt? Dat ……. ‘Speed-pedelecs’ gemotoriseerde tweewielers zijn die elektrische trapondersteuning bieden tot maximaal 45 km/uur? Dat er …….. 14 nieuwe blauwe verkeersborden bijgekomen zijn die voor meer duidelijkheid zorgen in bepaalde verkeerssituaties?
En wist u dat …..23 verkeersovertredingen die te rangschikken zijn onder de rubriek ‘huftergedrag’, nu bij het strafrecht zijn ondergebracht? En weet u wat de nieuwe regels voor fietsers, bromfietsers en snorfietsers zijn? En dat men….. voor onnodig toeteren riskeert een boete te krijgen?
Dit was zo maar een kleine selectie uit de vele nuttige zaken die de deelnemers op deze leerzame en gezellige cursus hebben geleerd; waarbij theoretisch de puntjes weer eens op de i zijn gezet. Een aantal deelnemers aan de opfriscursus heeft zich inmiddels ook aangemeld bij Verkeersschool Veenstra voor een rijles. Om zo ook praktisch weer wat bijgespijkerd te worden. Ook voor niet-deelnemers aan deze opfriscursus verkeersregels bestaat deze mogelijkheid.
Voor info en aanmelding kunt u contact opnemen met rijinstructeur Jan Veenstra, bereikbaar op telefoonnummer: 06 – 52 54 20 69.

Bijschrijft foto: Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), dat in april van dit jaar is uitgevoerd, zou maar liefst 78% van de huidige automobilisten zakken voor het theorie-examen. Het initiatief van Verkeersschool Jan Veenstra om een opfriscursus voor rijbewijsbezitters te organiseren was dan ook geen overbodige luxe. Gezien de grote belangstelling bovendien een schot in de roos. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 24 oktober 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel