.

.

 

.

PKN Gereformeerde Kerk actief voor Dorcas Voedselactie

In de week van 29 oktober t/m 5 november houdt de christelijke hulporganisatie Dorcas Hulp Nederland weer haar jaarlijkse Nationale Voedselactie.
In de afgelopen jaren heeft de PKN Gereformeerde Kerk in Aalden van harte meegedaan met de voedselactie van Dorcas. Mede dankzij de hulp van u kon Dorcas in de afgelopen jaren vele voedselpakketten versturen naar landen in het Oost-Europa en Afrika. Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen door bijvoorbeeld leeftijd, ziekte of een beperking. Het geld besteedt Dorcas aan voedselzekerheidprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

U kunt Dorcas helpen door een of meerdere producten uit onderstaand lijstje in te leveren bij de kerk. Van al deze producten stelt Dorcas een voedselpakket samen.
Op de foto hieronder staat Zamir uit Albanië. Hij en zijn familie krijgen een keer in de 2 maanden een voedselpakket uitgereikt. Een voedselpakket is in nauw overleg met de veldkantoren en de douane van de verschillende landen samengesteld en bestaat uit houdbare producten. Dit jaar is het pakket aangepast en zijn er enkele producten uitgehaald/bijgevoegd.

De inhoud van 1 voedselpakket bestaat uit de volgende producten:                                                                      

- 1 pak suiker a 1 kg.
- 2 doosjes thee
- 1 blik limonadesiroop (geen plastic)
- 2 plastic flessen zonnebloemolie a 1 liter
- 2 tandenborstels
- 2 tubes tandpasta.
- 3 x 1 kilo verpakking rijst
- 1 pak liga (geen milkbreak!)
- 1 pak theebiscuit
- 1 blik fruit
- 1 pot jam
- 2 blikken groente
- 1 x 500 gr  pasta
- 2 blikken witte of bruine bonen

Wilt u bij het kopen van uw product(en) letten op het volgende:

-  De houdbaarheidsdatum: Minimaal 6 maanden na aankoop.

-  Graag alleen de aanbevolen producten te kopen, dit i.v.m. strenge grenscontroles.

Op zondag 29 oktober en zondag  5 november  kunt u deze boodschappen inleveren vanaf een half uur voor aanvang van de dienst bij de ingang van de PKN Gereformeerde kerk in Aalden. Voor de onkosten en vervoerskosten van deze pakketten zal er tijdens de dienst van  5 november gecollecteerd worden voor Dorcas.

Voor die mensen die door omstandigheden de boodschappen niet in kunnen leveren volgt hier een aantal namen bij wie u terecht kunt, wij zullen de boodschappen dan bij u komen afhalen.  Vervoer: Voor het vervoer van de dozen zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die deze dozen naar Bovensmilde willen brengen. Mocht u bereid zijn dit te doen, dan kunt u met een van ons contact opnemen.

Esther Smit, tel: 37 2238      Anja Feunekes tel: 37 1939     Henriëtte Bos, tel: 37 1663.

Wilt u meer informatie over de Dorcas voedselactie dan kunt u deze nalezen op hun website: www.dorcasvoedselactie.nl

Namens Dorcas : heel hartelijk dank!

Oes Eig’n Kraantien d.d. 24 oktober 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel