.

.

 

.

Sientje Knol neemt afscheid van Huisartsenpraktijk Zweeloo

“Ze was altijd goed gehumeurd en niets was haar teveel !” Sientje Knol (77) uit Meppen heeft afgelopen week afscheid genomen van de Huisartsenpraktijk Zweeloo. Ruim zeventien jaar geleden begon Sientje als interieurverzorgster en deze taak heeft ze altijd tot in de puntjes uitgevoerd. ‘Het rook altijd weer zo lekker fris als Sientje was geweest’, vertellen de medewerkers van de Huisartsenpraktijk.

Mensen-mens
Vier jaar geleden gaf Sientje aan te willen stoppen met de schoonmaakwerkzaamheden. Ze wilde het iets rustiger aan doen, maar definitief stoppen bleek geen optie. Sientje is geen type om achter de geraniums te gaan zitten en dus werd al snel een alternatief gevonden. Sientje werd gepolst voor de functie van bezorgster van medicijnen. Deze job was haar op het lijf geschreven. Ze is een mensen-mens. De omgang met patiënten van de praktijk heeft ze veel plezier gegeven. En dat ze mensen kon helpen.

Kleine klusjes
Sientje heeft de afgelopen jaren heel wat kilometers met de bezorgauto door de dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo gereden. Ze is altijd goed gehumeurd en niets is haar te veel. Het bleef soms niet alleen bij het bezorgen van medicijnen, want mensen vroegen haar ook wel eens voor kleine klusjes tijdens het bezorgen in de vorm van het opruimen van de boodschappen tot het ophangen van de gordijnen.

Heerlijk vooruitzicht
Ongeveer twee jaar geleden gaf Sientje aan dat het onderhand tijd werd om nu toch echt met pensioen te gaan. Ze kwam er echter meerdere malen op terug….. “omdat het nog zo leuk werk was om te doen .....” Nu is het afscheid dan toch definitief. Een zeer weloverwogen besluit, maar wel met pijn in het hart. Sientje vond het nog zo logisch en vanzelfsprekend dat ze nog steeds werkte, want het hield haar in de running. Toch moet het nu voor haar een heerlijk vooruitzicht zijn om niet meer te hoeven werken en van de uren die vrijkomen volop te genieten.

Sientje en haar man Klaas hebben samen heel veel voor de Huisartsenpraktijk Zweeloo betekend. Klaas doet nog steeds het tuinonderhoud rond het gezondheidscentrum aan de Markstraat in Zweeloo. Overbuurvrouw Aaltje Bos uit Meppen gaat de bezorgtaken van Sientje overnemen.

Bijschrift foto: Sientje Knol (77) uit Meppen nam afgelopen week na ruim zeventien jaar afscheid van de Huisartsenpraktijk Zweeloo. Op de foto krijgt Sientje een boeket bloemen van praktijkmanager Sophie Zwaans. De taken van Sientje worden overgenomen door Aaltje Bos (links). (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 7 november 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel