.

.

 

.

Stimuleringsfonds gul voor Zweeler dorpen 

Bijna dertig duizend euro voor drie lokale projecten. Liefst drie initiatieven uit de Zweeler samenleving kunnen rekenen op een bijdrage van bijna 30.000 euro uit het Stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden. Dat is de uitkomst van de initiatievenmarkt, die afgelopen donderdag in de Zwerfkei in Gees werd gehouden. In totaal werden negentien projecten gehonoreerd, die de leefbaarheid in de gemeente moeten vergroten. In totaal was er dit jaar 150.000 euro beschikbaar.

Ontmoetingsplaats/speeltuin: Dorpsvereniging Wezup krijgt 10.000 euro voor de realisatie van een centrale ontmoetingsplaats voor alle bewoners van Wezup. Het is gesitueerd naast het parkeerterrein van café Hegen. Een speeltuin maakt onderdeel uit van de plannen. De plannen omvatten onder meer de aanleg van een jeu de boules baan en/of een groot schaakbord. De ontmoetingsplaats stimuleert het samen spelen en het opdoen van sociale contacten voor jong en oud. De verwachting is dat de Wisper bevolking de aanwinst al na de zomervakantie in gebruik kan nemen.

Renovatie clubgebouw IJsvereniging Wintervreugd: IJsvereniging Wintervreugd in Aalden kan aan de slag met de broodnodige renovatie van het dak van het verenigingsgebouw aan de Marsstukken. Zelf heeft de vereniging al ruim € 5.000,- gespaard voor deze klus en met de bijna € 10.000,- uit het Stimuleringsfonds kunnen de handen uit de mouwen en hopelijk deze winter ook de schaatsen uit het vet.

Wandelroute Rode Draad: Uniek was de samenwerking van inwoners uit Benneveld, Oosterhesselen en Aalden bij het bedenken van de zogenoemde Rode Draad. Een gemarkeerde wandeling tussen de drie dorpen over gebaande en nog niet gebaande paden met bankjes, een uitkijkpunt en een schuilhut. Benneveld was bereid dit initiatief in te dienen, gesteund door Aalden en Oosterhesselen.

Nog niet het gehele benodigde bedrag is met de € 10.000,- gedekt, maar een heel groot deel wel. Het ideaal van deze groep is, dit soort wandelroutes in de hele gemeente te (laten) realiseren. Een letterlijke invulling van Coevorden Verbindt! Bijschrift foto: IJsvereniging Wintervreugd kan dankzij een bijdrage uit het Stimuleringsfonds aan de slag met de renovatie van het verenigingsgebouw. Het dak is niet waterdicht, is slecht geïsoleerd en voldoet niet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Door een brandveilig en waterdicht dak te realiseren kan het comfort en de veiligheid voor gasten verhoogd en de energiekosten en verzekeringspremies verlaagd worden. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel