.

.

 

.

De vlag kan uit: Bibliotheek is terug in het dorp!

De bibliotheek in Aalden is afgelopen vrijdag feestelijk heropend. Ruim twee jaar na de sluiting kunnen de inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo weer in het multifunctionele gebouw de Aelder Meent terecht om boeken te lenen.

De bieb sloot in 2015 de deuren vanwege bezuinigingen. Later besloot de gemeenteraad van Coevorden de bezuinigingen iets te verzachten. Door inzet vanuit de gemeenschap lukte het om toch weer een bibliotheek te heropenen. “We zijn erg blij. Een historische dag, dat gaat misschien wat ver, maar het is wel feest vandaag”, aldus voorzitter Hans Terbach van Dorpsbelangen Aalden.

Bieb nieuwe stijl
Aalden heeft een bibliotheek nieuwe stijl, net zoals die onlangs in Schoonoord is geopend. “De bieb nieuwe stijl is niet meer een gebouw vol boeken. Het is meer, want we zoeken nadrukkelijk andere organisaties en partijen op om samen dingen in zo’n gebouw te doen. Zo kunnen we elkaar versterken en we hopen dat de drempel om te gaan lezen daardoor ook kleiner wordt”, aldus Lammie van der Tuuk, de bibliotheekmanager in dit deel van Drenthe.

De boekenuitleen zit nu in een ruimte waarin ook andere functies samenkomen. Er zijn in De Aelder Meent ook taallessen, maar er staan ook tafels waar je kunt lezen of bijkletsen. Verder is er ook ruimte voor exposities. Terbach benadrukte dat De Aelder Meent geen activiteiten ‘afpakt’ van dorpshuis De Spil in Zweeloo. ‘We willen juist aanvullend zijn en hopen op een vruchtbare samenwerking.’

Dorpsbudget
Aalden kreeg vrijdag ook het dorpsbudget symbolisch uitgereikt uit handen van wethouder Joop Brink. Het dorp mag 20.000 euro naar eigen inzicht besteden. Voor een deel van het geld zijn al bestemmingen. “Meer groen in het dorp bijvoorbeeld, een wandelroute en er komt kerstverlichting. Maar er is nog geld in kas, dus goede ideeën zijn heel welkom”, aldus Terbach. (Bron: RTV Drenthe)

Bijschrift foto: Wethouder Joop Brink reikte het dorpsbudget van 20.000 euro op symbolische wijze uit door het aanbieden van een taart aan voorzitter Hans Terbach van Dorpsbelangen Aalden.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 5 december 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel