.

.

 

.

Een kijkje in Ina ’s keuken

“Ik werk alleen met verse producten”. Betaalbare kwaliteit, een breed assortiment en betrouwbaarheid daar staat cateraarster Ina van Veen uit Zweeloo voor. Ze begon met de verkoop van wat hapjesschalen bij het bedrijf Comeba Foodservice waar ze destijds werkte. Gewoon om te proberen of het aan zou slaan. Nou, dat bleek zo te zijn. Het liep zo hard dat Ina niet lang daarna de sprong waagde en voor zich zelf begon. En in 12 jaar tijd ontwikkelde ze zich tot allround cateraar.  “Ik heb er nog geen dag spijt van gehad.”

Van hapjesschaal tot volledig verzorgd feest
Hapjesschalen vind ze nog steeds leuk om te maken, maar ook voor een volledig verzorgd ontbijt, lunch of een warm of koud buffet voor groepen kunt u bij haar terecht. En wilt u een feestje geven? Ina regelt alles tot in de puntjes, het eten op de locatie, het glaswerk en servies, het meubilair en zelfs de muziek. “Ik vind het leuk om mensen werk uit handen te nemen”, zegt Ina. “Je krijgt er achteraf zoveel waardering voor.”

Koelvers de lekkerste
Er veranderde wel wat de laatste jaren. Toen de allergenenwet in 2014 aangenomen werd stopte ze met het zelf thuis bereiden van de dagelijkse verse maaltijden voor haar vaste klanten. U kunt nu uw koelverse maaltijden bij haar bestellen. U bepaalt zelf hoeveel maaltijden u per week wilt ontvangen en heeft alle dagen de keus heeft uit 3 verschillende menu's. Heeft u een dieet? Ook dan bent u bij haar aan het juiste adres.

Met een praatje de dag opfleuren
Met deze overgang breidde ook haar klantenkring uit. Bracht ze eerder haar klanten iedere dag een maaltijd, nu komt ze 1 keer per week langs. De koelverse maaltijden zijn, mits goed gekoeld namelijk 8 dagen houdbaar. Hierdoor is ze minder gebonden aan haar directe omgeving voor haar afzet. Dat was in het begin wel even wennen.” Voor sommige oudere  mensen ben ik  soms de enige persoon die ze de hele dag zien. Mensen kijken uit naar mijn komst en ik vind het zelf ook altijd leuk om een praatje te maken met mijn klanten.”

Het oog wil ook wat
 In het cateringwerk kan Ina haar creativiteit kwijt. “Ik werk alleen met verse producten en hou ervan om van het geijkte paadje af te gaan. Om inspiratie op te doen gaat ze in ieder geval elk jaar naar de Horecadagen in Amsterdam “Daar zie je zoveel leuke nieuwe manieren om je eten te presenteren. “Het oog wil toch ook wat? Ik vind het belangrijk  dat men kan zien dat er aandacht besteed is aan het eten. ” 

Benieuwd naar wat Ina voor u kan klaar maken? Stuur haar een mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), of bel haar op 06 - 29 577 893.

Bijschrift foto: In de afgelopen jaren ontwikkelde Ina van Veen zich tot allround cateraar. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 12 december 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel