.

.

 

.

Toch nog een witte kerst(markt) in Wezup

Code oranje verhindert CvdK Jetta Kleinsma de markt te bezoeken. Wezup heeft voor de 27ste keer weer duizenden mensen weten te enthousiasmeren om een bezoek te brengen aan de meest pittoreske kerstmarkt van Drenthe. Wezup is weid en zijd bekend in de directe omgeving maar ook ver daar buiten om de bijzondere sfeer, de gratis entree en het parkeren. Ook de perfecte organisatie met de vele vrijwilligers, die zorg dragen voor een goede sfeer, veiligheid, catering etc. worden bijzonder gewaardeerd. Een Duitse bezoeker, die hier al jaren komt zei “Deze kerstmarkt is authentiek, geen kraampjes met prullaria, tweedehands kleding en te veel eten en drinken”

Muziekkoepel
Voor het tweede jaar stond de muziekkoepel op het brinkje, een centrale plek in Wezup bij de halte van de huifkar. Een gevarieerd aanbod van diverse koren en orkesten heeft de bezoekers kunnen amuseren. Een bijzonder optreden van de Diggelse Diva’s in Dickens kledij werd buitengewoon gewaardeerd.

Jetta Klijnsma
De kersverse Commissaris van de Koning in Drenthe was van zins om haar eerste werkbezoek te brengen aan de kerstmarkt in Wezup. Code oranje weerhield haar ervan, mede door haar handicap, om de markt te bezoeken. Maar van uitstel komt geen afstel, want Klijnsma komt volgende maand zeker een bezoek brengen aan de traditionele kerstmarkt-vrijwilligersmiddag.

Al met al was de kerstmarkt in Wezup opnieuw een fantastisch festijn. Zaterdag was werkelijk een topdag waar zowel bij de standhouders als door de lokale horeca goede omzetten zijn gerealiseerd. Zondagmiddag ging het sneeuwen. Dit zorgde voor een fraaie kerstsfeer maar wel wat minder bezoekers. De vele verkeerregelaars hebben totdat alle bezoekers huiswaarts zijn gegaan gezorgd voor een veilig vertrek. Hulde aan hen! In 2018 zijn we er weer op 7, 8 en 9 december. Tot dan!

Bijschrift foto 1: De Diggelse Diva’s in Dickens kledij geven een geweldig concert in de muziekkoepel. (Foto: Cornelia Brugman)

Bijschrift foto 2: De kerstman en de laatste bezoekers keren huiswaarts na pittige sneeuwval. (Foto: Cornelia Brugman)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 12 december 2017.

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel