Artikel
Vrijdag 1 december drie belangrijke gebeurtenissen in Aelder Meent:

* Officiële heropening bibliotheek

* Uitreiking dorpsbudget € 20.000 Dorpsbelangen Aalden

* Startsein multifunctioneel centrum Aelder Meent

Er staan komende vrijdag drie belangrijke gebeurtenissen op het programma in de Aelder Meent. De bibliotheek wordt geopend, de Aelder Meent start als multifunctionele accommodatie en het dorpsbudget ter waarde van 20.000 euro wordt aan Dorpsbelangen Aalden uitgereikt.

Belangstellenden zijn vrijdag a.s. vanaf 10.30 uur van harte uitgenodigd om een kijkje te komen in de volledig vernieuwde Aelder Meent aan de Paardelansdrift 11. De officiële handelingen zijn vanaf 11.00 uur.

Bibliotheek
Na ruim twee jaar keert de bibliotheek in een nieuwe vorm terug in De Aelder Meent. De bibliotheek is op dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Op de overige dagen is boeken lenen en terugbrengen mogelijk door middel van self-service. De collectie is vooral gericht op volwassen en kinderen tot 4 jaar. Verder is er een leestafel met tijdschriften en kunnen bezoekers gratis gebruik maken van draadloos internet. Na de opening op 1 december a.s. houdt de bibliotheek aansluitend open huis en kunnen bezoekers een gratis proefabonnement afsluiten.

Uitreiking Dorpsbudget
Wethouder Joop Brink zal vrijdag a.s. een cheque van 20.000 euro overhandigen aan Dorpsbelangen Aalden. De gemeente Coevorden wil met het verstrekken van dit dorpsbudget bevorderen dat inwoners meer invloed krijgen op hun leefomgeving. Met bijdragen uit het Stimuleringsfonds voor lokale projecten is daarmee in de afgelopen jaren een begin gemaakt. Met de dorpsbudget wordt een volgende stap gezet. Bovendien maakt Dorpsbelangen Aalden van de gelegenheid gebruik om de resultaten van een onderzoek naar de zorg in Aalden en omgeving te overhandigen aan wethouder Joop Brink.

Multifunctionele accommodatie
Vrijdagochtend zal ook het startsein worden gegeven voor Aelder Meent als multifunctionele accommodatie. Het is de bedoeling om allerlei activiteiten te organiseren, die de multifunctionaliteit van De Aelder Meent inhoud geven. Tijdens de opening komende vrijdag begint dat al met de expositie van de spiksplinternieuwe fotoclub “F8” uit Aalden. Vanaf januari komen daar meer activiteiten bij, zoals een spreekuur van Maatschappelijk Welzijn Coevorden, een taal-/cultuurcafé met bewoners van het AZC en activiteiten die op dit moment nog in voorbereiding zijn. De computercursussen van SeniorWeb, die al langer worden gegeven, passen ook prima in het concept van De Aelder Meent.

 

 

 

Plaats reactie

de redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoudt bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Theater Hofpoort

Eric Corton, ma (try-out), vrijdag 19 januari De voorstelling is uitverkocht, maar wel is het mogelijk de inleiding voorafgaande aan de voorstelling bij te wonen. Deze inleiding wordt gegeven door een dra...

donderdag, 18 januari 2018

Lees verder

Bibliotheek: frisse en eigentijdse uitstraling

Sinds 1 december 2017 beschikt Aalden weer over een bibliotheek met Peuterboeken, Romans, Grote letter boeken en tijdschriften. Een bibliotheek met een frisse en eigentijdse uitstraling en  een grote leestafel waa...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Jan Henk de Groot, zanger-lied schrijver, binnenkort bij Tante Sweel !!

Op zondag 14 januari om 15.00 uur om precies te zijn. Wij verheugen ons op zijn komst want het wordt een sfeervolle start van het nieuwe jaar en Tante Sweel bie...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto