.

.

 

.

‘Het doet zo zeer’ van Heleen van Royen

Een bijzondere film ‘Het doet zo zeer’ van Heleen van Royen op zaterdag 17 februari in theater de Hofpoort. Heleen van Royen maakte een mooi portret van haar moeder, die lijdt aan vasculaire dementie. Na de film gaat Heleen van Royen in gesprek met het publiek.

Mevrouw Breed woont nog op zichzelf, maar met een versleten heup en vasculaire dementie is dit geen optie meer. Dochter Heleen van Royen, bekend door haar onverbloemde verhalen, foto’s en columns, neemt het heft in handen en plaatst voor haar moeder een zorgwoning in haar tuin. De interactie tussen moeder en dochter wordt gefilmd door Heleen zelf, in alle openheid. Het resultaat is een liefdevol en heel herkenbaar portret, een ode aan de mantelzorg. Het videodagboek ging in première op het filmfestival van Rotterdam en scoorde zeer hoog in de publiekspoll.

De film is mede mogelijk gemaakt door Rotaryclub Coevorden en Alzheimercafé Coevorden.

De film begint om 20.15 uur. Een toegangskaart kost 18,50 euro.

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterhofpoort.nl en zijn te koop in de ReadShop aan de Friesestraat 26 in Coevorden.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel