Artikel
In Wezup staan 16.200 kniepertjes klaar voor verkoop aan de kerstmarktbezoekers

Traditiegetrouw worden er voor aanvang van de kerstmarkt door vele vrijwilligers in Wezup de vermaarde en smaakvolle platte kniepertjes gebakken. Dit oeroude gebruik in onder meer Drenthe en de Achterhoek symboliseert het afgelopen jaar dat zich volledig heeft  ontvouwen terwijl het opgerolde rollechie(n) het ontluikende nieuwe jaar moet symboliseren.

Ontspannen en amicale sfeer
Gedurende ruim twee weken zijn er dagelijks in een middag- en avondsessie door vele vrijwilligers de kniepertjes gebakken in de bakschuur aan het Westeinde. Op de woensdagmiddag was de schuur het domein van de kinderen en op vrijdagavond van de tieners. Het bakken gebeurt altijd in een ontspannen, amicale sfeer. Ook vele nieuwe inwoners doen enthousiast mee. Een ideale manier om elkaar te leren kennen en de laatste nieuwtjes en dorpsroddels uit te wisselen. Dit draagt beslist bij aan de saamhorigheid in het dorp.
Deeg was 'schoon op'

Dit jaar is er in Wezup een record aantal kniepertjes gebakken van 16.200 stuks. Het deeg was dan ook schoon op! Tijdens de kerstmarkt komend weekend worden ze verkocht in zakjes van 10 stuks voor 1,50. De netto opbrengst komt ten goede aan activiteiten voor de inwoners van Wezup.

Bijschrift foto: Bakmiddag met onder meer bewoners en begeleiding van Huize Wezup. (Foto: Jos Grootscholten)

Bijschrift foto: Kniepertjes koelen hier op het rooster af voordat ze per 10 in een plastic zakje worden verpakt. (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 5 december 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Staat het duurzaamste huis van Nederland in Meppen?

Er kan nog tot 21 oktober gestemd worden op Mepperstraat 44. Dit najaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Dat huis zou zo maar...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Fotograaf Ina Brinks opnieuw in de prijzen

'Vakmanschap bij de bouwers én de fotograaf’.  Ina Brinks is opnieuw in de prijzen gevallen bij een fotowedstrijd. De inwoonster van Zweeloo heeft met een bijzondere blik op de kerk en toren van...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

‘Highschool ideale manier om mij voor te bereiden op vervolgstudie’

Je 16-jarige dochter naar Amerika laten gaan is een hele stap. De dochter van Eva en Rob Appeldoorn had het al jaren in haar hoofd: Mellanie wilde graag een jaar in ...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto