Artikel
In Wezup staan 16.200 kniepertjes klaar voor verkoop aan de kerstmarktbezoekers

Traditiegetrouw worden er voor aanvang van de kerstmarkt door vele vrijwilligers in Wezup de vermaarde en smaakvolle platte kniepertjes gebakken. Dit oeroude gebruik in onder meer Drenthe en de Achterhoek symboliseert het afgelopen jaar dat zich volledig heeft  ontvouwen terwijl het opgerolde rollechie(n) het ontluikende nieuwe jaar moet symboliseren.

Ontspannen en amicale sfeer
Gedurende ruim twee weken zijn er dagelijks in een middag- en avondsessie door vele vrijwilligers de kniepertjes gebakken in de bakschuur aan het Westeinde. Op de woensdagmiddag was de schuur het domein van de kinderen en op vrijdagavond van de tieners. Het bakken gebeurt altijd in een ontspannen, amicale sfeer. Ook vele nieuwe inwoners doen enthousiast mee. Een ideale manier om elkaar te leren kennen en de laatste nieuwtjes en dorpsroddels uit te wisselen. Dit draagt beslist bij aan de saamhorigheid in het dorp.
Deeg was 'schoon op'

Dit jaar is er in Wezup een record aantal kniepertjes gebakken van 16.200 stuks. Het deeg was dan ook schoon op! Tijdens de kerstmarkt komend weekend worden ze verkocht in zakjes van 10 stuks voor 1,50. De netto opbrengst komt ten goede aan activiteiten voor de inwoners van Wezup.

Bijschrift foto: Bakmiddag met onder meer bewoners en begeleiding van Huize Wezup. (Foto: Jos Grootscholten)

Bijschrift foto: Kniepertjes koelen hier op het rooster af voordat ze per 10 in een plastic zakje worden verpakt. (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 5 december 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Nieuw in gezondheidscentrum Zweeloo: Podopraktijk Pol

Kennismaking tijdens ‘Open dag’ vrijdag 1 juni a.s. van 10.00 - 14.00 uur. Mijn naam is Marjolijne Pol. Ik ben pedicure en registerpodoloog en woon samen met mijn man Rob en onz...

woensdag, 23 mei 2018

Lees verder

Terugblik op 25-jarig jubileum van de Korenhof

Afgelopen week werd het 25-jarig jubileum van woonwijkcentrum De Korenhof gevierd. In een fotoreportage van Monique en Shelly Jonkman blikken we terug op de zeer geslaagde festivi...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Julia Oldengarm geniet met volle teugen van avontuurlijke stage in Suriname

Julia Oldengarm stapte eind februari voor ruim vier maanden in een heel andere wereld. De 21-jarige studente logopedie helpt kinderen tijdens haar stage in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo met spraak- en ...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder
Willekeurige foto