Artikel
In Wezup staan 16.200 kniepertjes klaar voor verkoop aan de kerstmarktbezoekers

Traditiegetrouw worden er voor aanvang van de kerstmarkt door vele vrijwilligers in Wezup de vermaarde en smaakvolle platte kniepertjes gebakken. Dit oeroude gebruik in onder meer Drenthe en de Achterhoek symboliseert het afgelopen jaar dat zich volledig heeft  ontvouwen terwijl het opgerolde rollechie(n) het ontluikende nieuwe jaar moet symboliseren.

Ontspannen en amicale sfeer
Gedurende ruim twee weken zijn er dagelijks in een middag- en avondsessie door vele vrijwilligers de kniepertjes gebakken in de bakschuur aan het Westeinde. Op de woensdagmiddag was de schuur het domein van de kinderen en op vrijdagavond van de tieners. Het bakken gebeurt altijd in een ontspannen, amicale sfeer. Ook vele nieuwe inwoners doen enthousiast mee. Een ideale manier om elkaar te leren kennen en de laatste nieuwtjes en dorpsroddels uit te wisselen. Dit draagt beslist bij aan de saamhorigheid in het dorp.
Deeg was 'schoon op'

Dit jaar is er in Wezup een record aantal kniepertjes gebakken van 16.200 stuks. Het deeg was dan ook schoon op! Tijdens de kerstmarkt komend weekend worden ze verkocht in zakjes van 10 stuks voor 1,50. De netto opbrengst komt ten goede aan activiteiten voor de inwoners van Wezup.

Bijschrift foto: Bakmiddag met onder meer bewoners en begeleiding van Huize Wezup. (Foto: Jos Grootscholten)

Bijschrift foto: Kniepertjes koelen hier op het rooster af voordat ze per 10 in een plastic zakje worden verpakt. (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 5 december 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

De Gazelle komt thuis met blauwe bessen

De nieuwe laag asfalt op de weg naar Wezup oogt deze vrijdagmiddag als een racecircuit. Met de nodige fantasie veranderen de bloemrijke akkerranden achter onze zonnebril zelfs in vangrails. Misschien is ...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Hoera, de vlag kan uit!

Nathalie en Mellanie Appeldoorn hebben hun eerste diploma op zak. De 16-jarige tweeling uit Aalden slaagde op het Esdal College in Oosterhesselen probleemloos voor het MAV...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

'The American Dream' van Mellanie Appeldoorn

‘Leerzaam om andere culturen te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten’. Het is altijd al haar droom geweest om een jaar naar een High School in Amerika te gaan. ‘Amerika is een land waar veel te ontdekken valt en is he...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder
Willekeurige foto