Artikel
In Wezup staan 16.200 kniepertjes klaar voor verkoop aan de kerstmarktbezoekers

Traditiegetrouw worden er voor aanvang van de kerstmarkt door vele vrijwilligers in Wezup de vermaarde en smaakvolle platte kniepertjes gebakken. Dit oeroude gebruik in onder meer Drenthe en de Achterhoek symboliseert het afgelopen jaar dat zich volledig heeft  ontvouwen terwijl het opgerolde rollechie(n) het ontluikende nieuwe jaar moet symboliseren.

Ontspannen en amicale sfeer
Gedurende ruim twee weken zijn er dagelijks in een middag- en avondsessie door vele vrijwilligers de kniepertjes gebakken in de bakschuur aan het Westeinde. Op de woensdagmiddag was de schuur het domein van de kinderen en op vrijdagavond van de tieners. Het bakken gebeurt altijd in een ontspannen, amicale sfeer. Ook vele nieuwe inwoners doen enthousiast mee. Een ideale manier om elkaar te leren kennen en de laatste nieuwtjes en dorpsroddels uit te wisselen. Dit draagt beslist bij aan de saamhorigheid in het dorp.
Deeg was 'schoon op'

Dit jaar is er in Wezup een record aantal kniepertjes gebakken van 16.200 stuks. Het deeg was dan ook schoon op! Tijdens de kerstmarkt komend weekend worden ze verkocht in zakjes van 10 stuks voor 1,50. De netto opbrengst komt ten goede aan activiteiten voor de inwoners van Wezup.

Bijschrift foto: Bakmiddag met onder meer bewoners en begeleiding van Huize Wezup. (Foto: Jos Grootscholten)

Bijschrift foto: Kniepertjes koelen hier op het rooster af voordat ze per 10 in een plastic zakje worden verpakt. (Foto: Jos Grootscholten)

 

 

Plaats reactie

de redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoudt bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Piet en Grietina van der Haak gaan terug naar de Groninger 'roots'

Na ruim een kwart eeuw keren Piet en Grietina van der Haak het dorp Zweeloo de rug toe. Het verlangen om terug te keren naar Groningen speelde al langer. Ooit spr...

dinsdag, 12 december 2017

Lees verder

Zeer geslaagde Sweelpubquiz

De Sweeltoppers voor de tweede keer winnaar. De oproep om mee te doen met de pubquiz, georganiseerd door de jongeren van Sweelpop, had tot resultaat een goed gevulde kantine op spo...

dinsdag, 12 december 2017

Lees verder

Jongeren zetten kerstbomen op!

Zaterdagmorgen hebben vijf jongeren uit Aalden en Zweeloo acht kerstbomen met lichtjes aan beide kanten van het 30-kilometer deel van de Aelderstraat geplaatst. Charel, Danique, Joyce, Justin en Shelly trotseerden graag de waterkou ...

dinsdag, 12 december 2017

Lees verder
Willekeurige foto