Artikel
De vlag kan uit: Bibliotheek is terug in het dorp!

De bibliotheek in Aalden is afgelopen vrijdag feestelijk heropend. Ruim twee jaar na de sluiting kunnen de inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo weer in het multifunctionele gebouw de Aelder Meent terecht om boeken te lenen.

De bieb sloot in 2015 de deuren vanwege bezuinigingen. Later besloot de gemeenteraad van Coevorden de bezuinigingen iets te verzachten. Door inzet vanuit de gemeenschap lukte het om toch weer een bibliotheek te heropenen. “We zijn erg blij. Een historische dag, dat gaat misschien wat ver, maar het is wel feest vandaag”, aldus voorzitter Hans Terbach van Dorpsbelangen Aalden.

Bieb nieuwe stijl
Aalden heeft een bibliotheek nieuwe stijl, net zoals die onlangs in Schoonoord is geopend. “De bieb nieuwe stijl is niet meer een gebouw vol boeken. Het is meer, want we zoeken nadrukkelijk andere organisaties en partijen op om samen dingen in zo’n gebouw te doen. Zo kunnen we elkaar versterken en we hopen dat de drempel om te gaan lezen daardoor ook kleiner wordt”, aldus Lammie van der Tuuk, de bibliotheekmanager in dit deel van Drenthe.

De boekenuitleen zit nu in een ruimte waarin ook andere functies samenkomen. Er zijn in De Aelder Meent ook taallessen, maar er staan ook tafels waar je kunt lezen of bijkletsen. Verder is er ook ruimte voor exposities. Terbach benadrukte dat De Aelder Meent geen activiteiten ‘afpakt’ van dorpshuis De Spil in Zweeloo. ‘We willen juist aanvullend zijn en hopen op een vruchtbare samenwerking.’

Dorpsbudget
Aalden kreeg vrijdag ook het dorpsbudget symbolisch uitgereikt uit handen van wethouder Joop Brink. Het dorp mag 20.000 euro naar eigen inzicht besteden. Voor een deel van het geld zijn al bestemmingen. “Meer groen in het dorp bijvoorbeeld, een wandelroute en er komt kerstverlichting. Maar er is nog geld in kas, dus goede ideeën zijn heel welkom”, aldus Terbach. (Bron: RTV Drenthe)

Bijschrift foto: Wethouder Joop Brink reikte het dorpsbudget van 20.000 euro op symbolische wijze uit door het aanbieden van een taart aan voorzitter Hans Terbach van Dorpsbelangen Aalden.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 5 december 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Wezup beleefde een fantastische kunstmarkt met gevarieerde kunst en kunstnijverheid

Mary Noordman: “Af en toe wat winderig, maar verder ideaal marktweer”. Het was op deze fraaie zomerdag druk, uitermate druk! Bermen in het dorp stonden vol met auto’s en de Bri...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Duo expositie van Daisy Walraven

In de bibliotheek van Aalden exposeert Daisy Walraven van 25 augustus t/m 5 oktober a.s. haar schilderijen. Als voormalig bewoonster van Aalden is zij uitgenodigd om haar werken tentoon te stellen....

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Prachtige expositie Kees Verweij in De Drieklank

Tijdens 32e editie van “Klein Kerkenpad”. In kerkelijk centrum De Drieklank was afgelopen donderdag tijdens “Klein Kerkenpad” een prachtige expositie te zien van Kees Verweij. Veelzijdig qua techniek, veelzijdig qua ond...

dinsdag, 7 augustus 2018

Lees verder
Willekeurige foto