.

.

 

.

Jannick ten Hoor (27) heeft Chinese droom waargemaakt

In het bijzijn van zijn vrouw Lizzy en dochtertje Kate Elizabeth kan Jannick ten Hoor (27) onder de kerstboom van het ouderlijk huis aan het Klooster 9 in Zweeloo uren achtereen gepassioneerd over China vertellen. Uit elk woord blijkt hoe graag hij er woont, werkt en bovenal gelukkig is.

Eén ding is zeker: Jannick heeft zijn Chinese droom helemaal waargemaakt! Hij woont en werkt inmiddels al weer ruim zeven jaar in China, waar hij ook zijn echtgenote heeft leren kennen.  

Lizzy en Kate Elizabeth
Het gezin Ten Hoor was tijdens de feestdagen op bezoek bij ouders, familie en vrienden. ‘Het allermooiste nieuws is dat we sinds 27 juni j.l. de trotste ouders zijn van ons dochtertje Kate Elizabeth. Naast het huwelijk met Lizzy (in november 2016) is dit het mooiste wat mij tot dusverre is overkomen. Het plaatje is nu helemaal compleet.’ De eerste jaren woonden Jannick en Lizzy in Shanghai, maar sinds mei zijn ze woonachtig in Beijing. De verhuizing maakte onderdeel uit van de promotie die Jannick binnen de hotelketen Crowne Plaza heeft gemaakt. ‘Ik ben overgeplaatst van Shanghai naar Beijing/Peking en ben nu Director of Food & Beverage van Crowne Plaza in Beijing. Voor mij is deze stap een mooie promotie. We wonen in een appartement bij het hotel.’   

Hart verliezen aan China
In het jaar 2010 heeft Jannick definitief zijn hart verloren aan het land toen hij besloot om in het kader van zijn opleiding aan het Deltion College in Zwolle voor een buitenlandse stage in China te kiezen. Naar eigen zeggen vanwege een ‘nieuwsgierigheid’ naar China. Het was uiteindelijk liefde op het eerste gezicht en gaandeweg zijn verblijf werd het Chinese vuur in zijn hart steeds verder aangewakkerd. Jannick neemt een slok koffie en zegt dan: ”Ik heb mijn stage doorlopen in het zeer chique 5-sterren Ramada Hotel Plaza in Hanghzou. Dit was echt het toetje van mijn opleiding. Ik heb toen letterlijk en figuurlijk in de Chinese keuken kunnen kijken. Ik wilde met eigen ogen zien hoe er in China gewerkt werd en hoe het hotelwezen in elkaar steekt. Vooral in het begin was het pittig, maar tegelijk wel een geweldige levenservaring.' De Chinese stage heeft veel met zijn persoonlijke ontwikkeling gedaan. 'Ik rolde van het ene avontuur in het andere, maar het was vooral eindeloos genieten. Ik besloot te blijven en in China een toekomst op te bouwen. Ik heb daar geen seconde spijt van gehad.’ 

Passie
Een passie voor een land is vaak moeilijk in woorden te vatten. Soms voel je je gewoon thuis in een ander land. Jannick en Lizzy toveren automatisch een glimlach op hun gezicht. Jannick heeft het echt gemaakt in China. Dat is een felicitatie en een compliment waard.  

Naast zijn drukke werkzaamheden en het gezinsleven is er ook nog tijd voor sportieve ontspanning. ‘Ik ben nog steeds actief op voetbalgebied, maar nu bij Sexy FC uit Peking. Een team met veel Engelsen aangevuld met Nederlanders en andere nationaliteiten.’ Ondertussen hebben Henk en Edy en broer Twan tijdens de kerstdagen met volle teugen genoten van het familiebezoek uit China. Ongetwijfeld betrekkelijk snel gevolgd door een tegenbezoek uit Zweeloo. ‘Daar kijken we al echt naar uit!’, zeggen Jannick en Lizzy.  

 

Bijschrift foto: Jannick (27) en Lizzy (27) ten Hoor zijn dolgelukkig met hun dochtertje Kate Elizabeth. ‘Dit is mooiste wat ons tot dusverre is overkomen.’

Oes Eig’n Kraantien d.d. 9 januari 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel