Artikel
Yvonne Brill start zoektocht naar sluimerend schrijvers- en tekentalent
Kinderboekenschrijfster geeft vanaf januari kleinschalige workshops. Kinderboekenschrijfster en illustrator Yvonne Brill start begin januari een vier maanden durende workshop “creatief schrijven en tekenen”. De lessen vinden plaats in kleine groepen in haar atelier aan de Deel 9 in Aalden. De workshop is vooral bedoeld voor iedereen die zowel goede verhalen wil leren schrijven, als goed wil leren tekenen. ‘Veel mensen hebben de ambitie om zelf een boek te schrijven. Ik wil hen graag op weg helpen om deze schrijfambities waar te maken.’ Yvonne kan putten uit haar jarenlange ervaring en beschikt over een grondige kennis van het schrijversvak. Zij helpt de cursisten met het schrijven van het verhaal en bij het ontwikkelen van een eigen stijl. Ook krijgen de illustraties, die ondersteunend zijn aan het verhaal, de nodige aandacht.
Ontspanning en plezier 

Yvonne legt uit dat de inhoud van de cursussen zich vooral richt op het zich eigen maken van de diverse teken- en schrijftechnieken en het opdoen van materiaalkennis. Ontspanning en plezier zijn volgens haar de belangrijke ingrediënten. ‘Maar’, voegt ze er aan toe: ‘gegarandeerd hebben de cursisten straks ook een mooi eigen gedrukt boek in handen. Daar gaan we gedurende de workshop naar toewerken. De workshop wordt wekelijks gegeven en kost per middag 20 euro; incl. tekenmaterialen en koffie/thee. Bovendien geeft Yvonne ook in de avonduren les en ook dan is de groepsgrootte maximaal drie personen.

De cursus is voor de beginnende als voor de gevorderde zeer toegankelijk. ‘Juist omdat er door de kleine groepen voldoende ruimte is voor individuele begeleiding. Ik help de cursisten op weg en kan ook ideeën geven. Iedereen is van harte welkom!’ Voor verdere informatie en/of aanmeldingen kunnen belangstellenden bellen naar Yvonne Brill tel. 0591 - 222 996 of via het emailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Yvonne verwierf nationale bekendheid met haar boeken over paardenmeisje Bianca. Getallen zijn nooit ver weg bij de succesvolle schrijfster uit Aalden. Ze verkocht miljoenen boeken, werd vorig jaar 75 en heeft inmiddels haar 146ste boek klaarliggen.

In 2015 voltrok zich een revolutie, want na al die jaren ontmoette Bianca in deel 61 dan eindelijk haar grote liefde: Bianca Ontdekt Het Geluk. Dat het leven niet altijd over rozen gaat, moest ze vorig jaar al ontdekken in deel 62: Bianca In Zwaar Weer. En inmiddels is deel 63 van de Bianca-reeks van de persen gerold. Tussen de bedrijven door schreef Yvonne ook nog het boek ‘Marloes is niet gek’.

Bijschrift foto: De bekende kinderboekenschrijfster en illustrator Yvonne Brill start begin januari in haar atelier aan de Deel in Aalden met een workshop tekenen en creatief schrijven. (Archieffoto: Ruud Janse Fotografie)

 

 

Plaats reactie

de redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoudt bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Theater Hofpoort

Eric Corton, ma (try-out), vrijdag 19 januari De voorstelling is uitverkocht, maar wel is het mogelijk de inleiding voorafgaande aan de voorstelling bij te wonen. Deze inleiding wordt gegeven door een dra...

donderdag, 18 januari 2018

Lees verder

Bibliotheek: frisse en eigentijdse uitstraling

Sinds 1 december 2017 beschikt Aalden weer over een bibliotheek met Peuterboeken, Romans, Grote letter boeken en tijdschriften. Een bibliotheek met een frisse en eigentijdse uitstraling en  een grote leestafel waa...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Jan Henk de Groot, zanger-lied schrijver, binnenkort bij Tante Sweel !!

Op zondag 14 januari om 15.00 uur om precies te zijn. Wij verheugen ons op zijn komst want het wordt een sfeervolle start van het nieuwe jaar en Tante Sweel bie...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto