Artikel
Yvonne Brill start zoektocht naar sluimerend schrijvers- en tekentalent
Kinderboekenschrijfster geeft vanaf januari kleinschalige workshops. Kinderboekenschrijfster en illustrator Yvonne Brill start begin januari een vier maanden durende workshop “creatief schrijven en tekenen”. De lessen vinden plaats in kleine groepen in haar atelier aan de Deel 9 in Aalden. De workshop is vooral bedoeld voor iedereen die zowel goede verhalen wil leren schrijven, als goed wil leren tekenen. ‘Veel mensen hebben de ambitie om zelf een boek te schrijven. Ik wil hen graag op weg helpen om deze schrijfambities waar te maken.’ Yvonne kan putten uit haar jarenlange ervaring en beschikt over een grondige kennis van het schrijversvak. Zij helpt de cursisten met het schrijven van het verhaal en bij het ontwikkelen van een eigen stijl. Ook krijgen de illustraties, die ondersteunend zijn aan het verhaal, de nodige aandacht.
Ontspanning en plezier 

Yvonne legt uit dat de inhoud van de cursussen zich vooral richt op het zich eigen maken van de diverse teken- en schrijftechnieken en het opdoen van materiaalkennis. Ontspanning en plezier zijn volgens haar de belangrijke ingrediënten. ‘Maar’, voegt ze er aan toe: ‘gegarandeerd hebben de cursisten straks ook een mooi eigen gedrukt boek in handen. Daar gaan we gedurende de workshop naar toewerken. De workshop wordt wekelijks gegeven en kost per middag 20 euro; incl. tekenmaterialen en koffie/thee. Bovendien geeft Yvonne ook in de avonduren les en ook dan is de groepsgrootte maximaal drie personen.

De cursus is voor de beginnende als voor de gevorderde zeer toegankelijk. ‘Juist omdat er door de kleine groepen voldoende ruimte is voor individuele begeleiding. Ik help de cursisten op weg en kan ook ideeën geven. Iedereen is van harte welkom!’ Voor verdere informatie en/of aanmeldingen kunnen belangstellenden bellen naar Yvonne Brill tel. 0591 - 222 996 of via het emailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Yvonne verwierf nationale bekendheid met haar boeken over paardenmeisje Bianca. Getallen zijn nooit ver weg bij de succesvolle schrijfster uit Aalden. Ze verkocht miljoenen boeken, werd vorig jaar 75 en heeft inmiddels haar 146ste boek klaarliggen.

In 2015 voltrok zich een revolutie, want na al die jaren ontmoette Bianca in deel 61 dan eindelijk haar grote liefde: Bianca Ontdekt Het Geluk. Dat het leven niet altijd over rozen gaat, moest ze vorig jaar al ontdekken in deel 62: Bianca In Zwaar Weer. En inmiddels is deel 63 van de Bianca-reeks van de persen gerold. Tussen de bedrijven door schreef Yvonne ook nog het boek ‘Marloes is niet gek’.

Bijschrift foto: De bekende kinderboekenschrijfster en illustrator Yvonne Brill start begin januari in haar atelier aan de Deel in Aalden met een workshop tekenen en creatief schrijven. (Archieffoto: Ruud Janse Fotografie)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 12 december 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Schilderijen en beeldhouwwerk tijdens 51ste expositie Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 13 juli tot en met 12 augustus a.s. in de kerk van Zweeloo. Tijdens de 51e editie zijn er schilderijen te zien van Siny Ha...

donderdag, 12 juli 2018

Lees verder

Jantina Hellingmolen krijgt nieuwe glans

De Jantina Hellingmolen is nieuw in de verf gezet. De dagelijkse invloed van weer en wind eisen hun tol op de staat van al het buitenhoutwerk van de historische molen. Daarom ...

donderdag, 12 juli 2018

Lees verder

Openluchtspel Zweeloo maakt zich op voor diamanten jubileum

· Komende zaterdag premièrevoorstelling 60e editie openluchtspel · Speciale combikorting voor “Schots en Schief” én Harm & Roelof   Goede tradities zijn er om te koesteren. Zeker in een tijd waarin tradities doo...

donderdag, 12 juli 2018

Lees verder
Willekeurige foto