Artikel
Gemeente Coevorden zet extra in op taalontwikkeling

Op woensdag 13 december ondertekenden een groot aantal basisscholen en kinderopvangorganisaties het convenant LOGO 3000.
LOGO 3000 is een woordenschatmethodiek die bijdraagt aan de taalontwikkeling van kinderen. Een aanpak die zowel op scholen als
op kinderopvangcentra wordt ingezet.

 

Het programma is bedoeld om de omvang en de kwaliteit van de woordenschat van kinderen te vergroten. Wethouder Jeroen Huizing: “Ik ben er trots op dat wij in de gemeente Coevorden gaan werken met LOGO3000. Een goede woordenschat is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het is de basis om mee te kunnen doen, mee te kunnen praten en om mee te kunnen denken. Ik ben blij
dat zoveel scholen en kinderopvangorganisaties hier aan mee doen.”


Basiswoorden
Tijdens de bijeenkomst gaf Dirkje van der Nulft, ontwikkelaar van het programma LOGO3000, een lezing ‘Met woorden in de weer’. Ze benadrukte de risico’s die kinderen lopen als ze de basiswoorden niet snel genoeg leren. Als kinderen te weinig woorden kennen om de les te begrijpen leren ze minder bij: dat verstoort hun verdere schoolloopbaan. Het is van belang om aan te blijven bieden, maar ook door ouders te stimuleren om thuis veel met hun kinderen te lezen.


 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Willekeurige foto