.

.

 

.

Down Under echt walhalla voor Claudia en Salvador

In de OEK van weeknummer 1 konden jullie al lezen dat Salvador en Claudia zich uitermate goed vermaken in het verre Australië. Samenvattend kunnen we gerust stellen dat dit, een maand later, nog altijd het geval is. Het tweetal beleeft werkelijk te veel om op te noemen. Toch zullen we een deel van de activiteiten hier opsommen.

Om maar direct met het meest spectaculaire te beginnen: het tweetal heeft een Skydive gedaan boven Fraser Island. Dat was, vooral voor Claudia die voor het eerst uit een vliegtuig sprong, een fantastische ervaring. Salvador had sinds zijn ongeluk, dertien jaar geleden, ook niet meer aan een parachute gehangen. Hij vond de minuten lange vrije val dan ook niet lang genoeg en wil bij een nieuwe ‘duik’ graag hoger worden afgezet, zodat de beleving langer duurt. Voor beide was de omgeving nog het meest ontzagwekkend. Zoveel kleuren blauw in het water zie je nooit vanaf de kant, of op het water zelf. Het is echt hemels.

Unieke ervaring: De kerstdagen en jaarwisseling werden surrealistisch warm in Brisbane doorgebracht. Tijdens de jaarwisseling genoot het tweetal van de prachtige vuurwerkshow vanaf een uitzichtpunt vlakbij dé Harbour Bridge in Sydney. Een unieke ervaring, die je gerust een ones-in-a-lifetime-experience kunt noemen, want door alle drukte in de metropool willen zelfs de meeste Aussies dit spektakel maar één keer beleven.

Na het verkennen van Sydney in de volgende dagen brak een wat rustigere periode aan. De eerste tweeënhalve week was het aanpoten en doorrijden om op tijd in Sydney aan te komen. Daarna werd het tijd om af en toe eens wat langer op één plek te blijven en ook eens de rustige kant van het fenomeen ‘vakantie’ te beleven. Hoewel, in de laatste drie weken hebben ze toch ook ruim 3.200 kilometer km afgelegd…

Nationale Parken: Salvador en Claudia bezochten na Sydney vooral veel Nationale Parken waar zij natuur en cultuur verkenden. Dit laatste voornamelijk door veel en gezellig met de lokale bevolking te praten. De Aussies zijn heel goed in ‘Smalltalk’ waardoor je zelfs in een druk restaurant uitgebreide tips van de bediening kunt krijgen. Over wat zij de moeite waard vinden om te bezoeken bijvoorbeeld. In Australië moet je geen haast willen hebben. ;-) Een uitermate nuttige cursus, genieten van het moment, die voor elke drukbezette Nederlander aan te bevelen is.

Inmiddels is het tweetal ‘de bocht om’ waardoor zij niet meer zuidelijk reizen, maar westwaarts. Melbourne is al gepasseerd en The Great Ocean Road staat voor hen op het punt aan te vangen. Nog veel meer mooie belevenissen zullen in een volgende editie van de OEK te lezen zijn.

Voor degenen die het uitgebreide verhaal met foto’s en video’s en al willen lezen, dit kan via het blog dat Claudia en Salvador bijhouden: journohq.com/journo/australi353-u201817u201818-17876 Tevens is het mogelijk om in de Journo app mee te lezen door te zoeken op @Aaldjes

Bijschrift foto: Salvador en Claudia hebben tijdens hun reis ook een Skydie boven Fraser Island gedaan. Het grootste zandeiland ter wereld (aan de Australische oostkust) konden ze toen vanuit de lucht bekijken. Binnen 45 seconden zoefden ze 2,5 km naar beneden totdat de parachute open ging. Toen konden ze even bijkomen en al zwevend genoten ze van het geweldige uitzicht.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 30 januari 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel