Artikel
Het bestuur van Stichting SamenBreed wenst u een goed 2018

Het afgelopen jaar is een druk jaar geweest voor SamenBreed, die de aanleg van snel internet door glasvezel in Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup, Wezuperbrug en Zweeloo voorbereidt. De leden van de werkgroep en onze ambassadeurs hebben door allerlei acties van meer dan 76% van de inwoners de intentieverklaringen ontvangen. Het bestuur van SamenBreed bedankt iedereen die hieraan heeft meegeholpen.

Glasvezel Zuidenveld
In de tweede helft van 2017 zijn we achter de schermen bezig geweest om alle “glasvezel” initiatieven uit de gemeente Coevorden samen te bundelen. Het heeft geresulteerd dat we gezamenlijk gaan optreden onder de naam Glasvezel Zuidenveld. U heeft hierover in de laatste nieuwsbrief al over kunnen lezen. Het is daar niet bij gebleven: het hele traject aan kabels is in kaart gebracht en er is al een “schouw” geweest: dat wil zeggen dat er gekeken is waar er gegraven kan worden (bijvoorbeeld in de berm) en waar een andere manier de kabels in de grond gelegd moeten worden (bijvoorbeeld als er veel wortels van bomen zijn). De verplichte marktconsultatie is al afgerond. De grote marktpartijen hebben niet gereageerd en zijn niet van plan om op korte termijn snel internet door middel van glasvezel aan te leggen. We zijn nu vrij om het zelf te gaan doen.

Graag kijken we vooruit naar wat er ons in 2018 te wachten staat.

Allereerst wordt het businessplan geschreven (met onder andere de financiering); dit zal enkele maanden in beslag nemen. Er moet een aanbesteding plaatsvinden en ook dit kost veel tijd. Tegelijkertijd zijn we dan al wel bezig met gesprekken met aannemers, providers en dergelijke. Al met al is het een ingewikkelde klus. De gemeente Coevorden verleent goede ondersteuning, de provincie helpt ons waar het maar kan en van de initiatieven die al bezig zijn met de aanleg, zoals in de Wolden en in Midden Drenthe krijgen we veel adviezen.

Al met al, een voorbeeld van Drents Denken.

U ziet het ook in 2018 zitten we niet stil en werken we voor ons allen aan snel en stabiel internet via de glasvezel.

Jos Govaarts, voorzitter Stichting SamenBreed

Oes Eig’n Kraantien d.d. 27 december 2017.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Herdenkingsplechtigheid tijdens de Nationale Dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2018

Zweeloo,  Aanwezig namens het gemeentebestuur: dhr. G. Mulder, raadslid Pvd...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Eerste bankje van ‘de Rode Draad’ geplaatst

Stichting Aelder Hooghe Kunsten start met unieke wandelroute. Met de plaatsing van het eerste bankje is Stichting Aelder Hooghe Kunsten vrijdagochtend officieel gestart met de uitvoering van het project ‘Rode Dra...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Lente Fair LEEF! in teken van puurheid, rust en vakmanschap platteland

Ook zesde editie op 5 en 6 mei a.s. weer ten bate van Zwembad Zweeloo. Zwem, eet, drink, bezichtig én geniet. Dat is wederom het veelzijdig thema van de zesde edi...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto