Artikel
AED-financiering: weg ermee!

“Dorpsbelangen Sleen zoekt sponsor nieuwe AED” stond te lezen op coevordenhuisaanhuis.nl. En die zoektocht had nog niets opgeleverd. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator, een apparaat dat het hartritme kan herstellen bij een hartstilstand door middel van een elektrische schok, mits je er op tijd bij bent.

Nou ben ik HARTstikke blij dat we hier in onze dorpen naar mijn mening voldoende apparaten hebben en voldoende mensen die ze kunnen gebruiken en de coördinatrice die gebruik en onderhoud regelt. Bedankt mensen. Jullie vergroten in elk geval mijn veiligheidsgevoel.

Alleen de financiering vind ik merkwaardig: verenigingen voor  dorpsbelangen betalen in bijna alle gevallen aanschaf en onderhoud. Voor de kleine dorpen een flinke hap uit de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage. En de vrijwilligers die AED-scholing volgden en moeten bijhouden betalen deze scholing vaak zelf.

Veiligheid is echter in mijn ogen een overheidstaak en dus de financiering ervan ook. Verscheidene dorpsbelangen hebben dit ook bij de jaarlijkse dorpenronde van het College van B en W  aangegeven.

Nu de begroting van de gemeente op orde is en de algemene reserve op niveau, kan de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen. En anders is er hopelijk een politieke partij die een raadsvoorstel maakt en indient. Ben (alweer) benieuwd.

Ik wens u allen een HARTstikke gezond en veilig 2018!

Hans Terbach is onder andere voorzitter van Dorpsbelangen Aalden. Hij schrijft deze column op persoonlijke titel.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 27 december 2017.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Staat het duurzaamste huis van Nederland in Meppen?

Er kan nog tot 21 oktober gestemd worden op Mepperstraat 44. Dit najaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Dat huis zou zo maar...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Fotograaf Ina Brinks opnieuw in de prijzen

'Vakmanschap bij de bouwers én de fotograaf’.  Ina Brinks is opnieuw in de prijzen gevallen bij een fotowedstrijd. De inwoonster van Zweeloo heeft met een bijzondere blik op de kerk en toren van...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

‘Highschool ideale manier om mij voor te bereiden op vervolgstudie’

Je 16-jarige dochter naar Amerika laten gaan is een hele stap. De dochter van Eva en Rob Appeldoorn had het al jaren in haar hoofd: Mellanie wilde graag een jaar in ...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto