Artikel
AED-financiering: weg ermee!

“Dorpsbelangen Sleen zoekt sponsor nieuwe AED” stond te lezen op coevordenhuisaanhuis.nl. En die zoektocht had nog niets opgeleverd. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator, een apparaat dat het hartritme kan herstellen bij een hartstilstand door middel van een elektrische schok, mits je er op tijd bij bent.

Nou ben ik HARTstikke blij dat we hier in onze dorpen naar mijn mening voldoende apparaten hebben en voldoende mensen die ze kunnen gebruiken en de coördinatrice die gebruik en onderhoud regelt. Bedankt mensen. Jullie vergroten in elk geval mijn veiligheidsgevoel.

Alleen de financiering vind ik merkwaardig: verenigingen voor  dorpsbelangen betalen in bijna alle gevallen aanschaf en onderhoud. Voor de kleine dorpen een flinke hap uit de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage. En de vrijwilligers die AED-scholing volgden en moeten bijhouden betalen deze scholing vaak zelf.

Veiligheid is echter in mijn ogen een overheidstaak en dus de financiering ervan ook. Verscheidene dorpsbelangen hebben dit ook bij de jaarlijkse dorpenronde van het College van B en W  aangegeven.

Nu de begroting van de gemeente op orde is en de algemene reserve op niveau, kan de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen. En anders is er hopelijk een politieke partij die een raadsvoorstel maakt en indient. Ben (alweer) benieuwd.

Ik wens u allen een HARTstikke gezond en veilig 2018!

Hans Terbach is onder andere voorzitter van Dorpsbelangen Aalden. Hij schrijft deze column op persoonlijke titel.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 27 december 2017.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Dre...

donderdag, 12 juli 2018

Lees verder

Jan Piet Heederik erelid BBC2014

Jan Piet Heederik is benoemd tot erelid van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014). Dat gebeurde afgelopen maand tijdens de algemene ledenvergadering van BBC2014 in café Hegen, waar Jan Piet afscheid nam als bestuurslid....

donderdag, 12 juli 2018

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit

Kim Reinders slaagde met een ‘mooie cijferlijst’ voor de pittige zes jaar durende VWO-opleiding. De 16-jarige Dian Reinders volgde op het Esdal College in Oosterhesselen de vierjarige opleiding VMBO (BB...

donderdag, 12 juli 2018

Lees verder
Willekeurige foto