Artikel
Nu echt Down Under

Zoals beloofd delen Salvador en Claudia hun belevenissen rondom hun wereldreis met OEK. In nummers 42 en 47 van OEK was al een voorbeschouwing op hun reis te lezen. Ze gaan niet letterlijk de wereld rond, maar wel volledig naar de andere kant; inmiddels zijn ze geheel ondergedompeld in de totaal andere wereld van Down Under, Australia.

Op 11 december brachten Claudia’s ouders het reislustig koppel door de sneeuwstorm naar het Ibis hotel in Badhoevedorp, waar het tweetal een nachtje sliep. Op 12 december met de pendelbus van net na 7 uur richting Schiphol. Er was sprake van chaos op Schiphol Airport, maar daar merkten Salvador en Claudia niks van. Soms is het een voordeel om rolstoelgebruiker te zijn. Bij de veiligheidscontroles stond een kleine rij, maar die mocht het tweetal 'bypassen' omdat Salvador niet door de reguliere bodyscanner kan.

Vliegreis
De vliegreis verliep vlekkeloos, maar de tussenstop op Singapore Airport was onaangenaam door het assistentie systeem wat daar wordt gehanteerd: “Normaal gesproken ga ik uit het vliegtuig met een Isle Chair,” legt Salvador uit. “Daarna staat mijn eigen rolstoel bij de gate en kan ik overstappen. Ook deze keer is ons dat nadrukkelijk beloofd door de dames aan de incheckbalie. Toch moest ik deze keer plaatsnemen in een vreselijk lompe en véél te brede rolstoel van het vliegveld. Dit benadeelde mijn bewegingsvrijheid enorm. Gelukkig konden we na een uurtje alweer boarden richting Cairns en stond daar de echte eigen rolstoel weer bij de gate.”

Voor de eerste twee weken heeft het tweetal een huurauto met handbediening. Salvador rijdt van Cairns naar Brisbane (zo’n 4000 km) en daarna neemt Claudia het over omdat het niet mogelijk bleek te zijn om een huurcamper met handbediening te regelen.

Tropisch regenwoud
Salvador en Claudia hebben al heel wat ondernomen sinds ze zijn aangekomen in Cairns. Na anderhalve dag in die stad gingen zij de natuur in. Op de heenweg naar het mijnwerkersdorpje Kuranda reisden ze met een pittoresk treintje midden door berg en bos. Terug ging dat via een kabelbaan van waaruit het grootse, magnifieke uitzicht over het uitgestrekte regenwoud het toppunt van de dag was. Aansluitend trokken ze noordelijk door het tropisch regenwoud van het Daintree National Park naar Cape Tribulation. Waar zij in een jungle hut sliepen vlak bij de zee. Het is uniek dat die twee uitersten in natuurgebieden zo dicht bij elkaar bestaan. “Je zou niet verwachten dat je met een rolstoel goed van het regenwoud kunt genieten. Toch liggen er op veel plekken prachtige verhoogde boardwalks waardoor je zelfs een rooftop experience kunt beleven.”

Catamaran cruise
Vervolgens ging het reislustige koppel naar Port Douglas en genoten zij van een catamaran-cruise naar het Agincourt Reef, onderdeel van het Great Barrier Reef, het grootste maritieme beschermde natuurgebied ter wereld. Salvador en Claudia hebben hier fantastisch kunnen snorkelen. Door de Atherton Tablelands ging de reis zuidwaarts. “Ook hier is fantastische natuur, maar heel anders dan ons noordelijkste puntje van de reis.”

‘Bounty’-eilanden
Een verblijf op één van de ‘bounty’ eilanden kon natuurlijk niet ontbreken. Magnetic Island werd dus verkend. Vooral Claudia was heel blij dat ze nu koala’s in de natuur heeft gezien. Dit was tijdens haar vorige reis door Australië namelijk niet gelukt. Het tweetal trekt nu langs de kust verder zuidelijk richting Brisbane, waar zij de kerstdagen hebben doorgebracht.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 3 januari 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Staat het duurzaamste huis van Nederland in Meppen?

Er kan nog tot 21 oktober gestemd worden op Mepperstraat 44. Dit najaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Dat huis zou zo maar...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Fotograaf Ina Brinks opnieuw in de prijzen

'Vakmanschap bij de bouwers én de fotograaf’.  Ina Brinks is opnieuw in de prijzen gevallen bij een fotowedstrijd. De inwoonster van Zweeloo heeft met een bijzondere blik op de kerk en toren van...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

‘Highschool ideale manier om mij voor te bereiden op vervolgstudie’

Je 16-jarige dochter naar Amerika laten gaan is een hele stap. De dochter van Eva en Rob Appeldoorn had het al jaren in haar hoofd: Mellanie wilde graag een jaar in ...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto