.

.

 

.

Leer schilderen als een Meester in Zweeloo bij Bert Robben

Eind maart 2017 kregen ze de bouwvergunning. Maandenlang waren Bert Robben en Janni Komduur bezig om een van hun dromen te verwezenlijken. De stal van hun monumentale boerderij aan de Kruisstraat 25 in Zweeloo kreeg een complete make-over. De ruimte veranderde in een prachtig atelier waar Bert Robben zijn hobby schilderen, naar hartenlust kan uitleven. Maar het is ook een ruimte waar hij zijn passie en kennis van het schilderen kan overbrengen aan anderen.

Iedere dinsdagavond tussen 19.00 uur en 22.00 uur ontvangt hij een groepje mensen om hen de fijne kneepjes van het schilderen met olieverf, aquarel en acryl bij te brengen. ‘Ik kom uit het onderwijs en het lesgeven zit er gewoon in bij mij. Ik vind het gewoon leuk om mensen nieuwe schildertechnieken bij te brengen, maar vooral ook om ze leren echt goed te kijken. Wat zie je? Wat zijn de verhoudingen, welke kleur heeft het? Iedere kleur heeft enorm veel schakeringen. Hoe kom je erachter welke kleur je precies nodig hebt?

Nieuwe middaggroep
‘Er zijn nog twee plekjes vrij in de dinsdagavondgroep, maar ik wil vanaf 20 februari ook met een dinsdagmiddaggroep beginnen die dan les krijgen van 13.30 uur tot 16.30 uur. Cursisten kunnen bij mij een 10-lessenkaart kopen voor 100 euro waarbij je twee lessen kunt inhalen mocht je een keer niet kunnen. Als blijkt dat er behoefte is aan lessen op een andere middag in de week, dan kan ik daar nog wel in schuiven. Een groep cursisten bestaat bij mij uit maximaal 8 mensen. Alleen in zulke kleine groepjes kan je iedereen voldoende aandacht geven is mijn ervaring.’

Mannengroep
Ik heb geprobeerd om meer mannen in mijn workshops te krijgen maar jammer genoeg haakten zij na een paar lessen af iedere keer af. Blijkbaar voelden ze zich toch niet helemaal op hun gemak in een groep met voornamelijk vrouwen. Daarom speel ik met het idee om een schilderworkshop te starten met alleen mannen. Dat lijkt me ook reuzegezellig. ‘Dan wordt er vast veel minder gegiecheld’, grapt Janni. ‘Nou geloof me, dan wordt er ook heel wat afgelachen’ lacht Bert. ‘Als er genoeg animo is starten we in overleg met een middag of avond en dan kunnen de mannen daarna beslissen of ze een abonnement nemen of niet.’

Proefschilderen
Voor de mensen die nog niet eerder hebben geschilderd en die het graag een keer willen proberen, organiseer ik op donderdag 22 februari een middagworkshop van 13.30 uur tot 16.30 uur. Voor 25 euro kun je een indruk te krijgen van wat het schilderen inhoudt.’ ‘Je hoeft geen materiaal mee te nemen’, vult Janni aan. Alles is aanwezig en koffie en thee zijn inbegrepen. Aan het einde van de dag neem je je eigengemaakte kunstwerk mee naar huis. Hoe leuk is dat!’

Lijstenmakerij
Opvallend verder in het atelier zijn een tweetal grote machines waarmee lijsten gemaakt kunnen worden. ‘Een andere hobby van me’ vertelt Bert. ‘Een mooie bijpassende lijst kan een schilderwerk echt afmaken. Janni en ik maken ze ook wel voor anderen, maar eigenlijk alleen op telefonische aanvraag. We zijn gepensioneerd en niet van plan om er een winkeltje van te maken. Dat lijkt te veel op werken’ lacht Bert.  

           

Meer Weten?
Geïnteresseerd in een van de workshops? Kijk voor meer informatie op: www.bertrobben.nl of bel: 06 – 15343435. Een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 6 februari 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel