.

.

 

.

Tinkebel verhuist naar grotere winkel, dichtbij de Markt

Beweging van ondernemer past bij ambitie Toekomstvisie Centrum Coevorden. Tinkebel, de cadeauwinkel van Coevorden, gespecialiseerd in sieraden, parfums en bijzondere kaarsen, is verhuisd. Het bedrijf van Tineke Redder, tot voor kort gevestigd in het pand aan de Bentheimerstraat 36, heeft een nieuw pand betrokken aan de Bentheimerstraat 3, het voormalige pand van BioLokaal, dat de afgelopen maanden leeg heeft gestaan.

Voor Tineke Redder is deze verhuizing een droom die realiteit is geworden. Het nieuwe pand (van 170 m2) biedt Tinkebel de ruimte om haar collectie goed tot zijn recht te laten komen in een modern maar toch knus pand. Door deze verhuizing heeft Tinkebel ook kans gezien haar assortiment uit te breiden met een selectie aan industriële lampen en tassen en is er voldoende ruimte voor bestaande merken zoal Zinzi, MelanO, Oozoo, Silk, Josh, etc. Ondanks dat het pand nog niet ‘officieel’ is geopend valt nu al op dat de zichtbaarheid en toeloop groter is dan op de vorige locatie, die verder van de Markt lag. Dit is precies waar Tineke Redder met haar verhuizing op hoopte.

De verplaatsing van Tinkebel past goed in het verhaal van de in december jl. door de gemeenteraad vastgestelde Toekomstvisie Centrum Coevorden. Daarin wordt gesteld dat Coevorden teveel winkelmeters heeft gezien de huidige positie van de stad en trends zoals krimp en internetverkoop. Leegstand is het gevolg en dat heeft weer een negatief effect op de rest van de winkelstraat. Coevorden heeft baat bij een compacter winkelgebied rondom de Markt, met een goede uitstraling, sfeer en weinig leegstand. Met de uitvoering van de Toekomstvisie hoopt de gemeente te bevorderen dat ondernemers, die verder van de Markt gevestigd zijn, willen verhuizen naar leegstaande panden dichtbij de Markt. Nog geen twee maanden na vaststelling van de visie is er al een ondernemer die deze stap gemaakt heeft, tot vreugde van gemeente en Stichting Centrummanagement.

Op 1 februari om 15.00 uur zal Tinkebel officieel worden geopend, in het bijzijn van leveranciers, klanten, centrummanagement en gemeente. Uiteraard is iedereen van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en de nieuwe winkel te bewonderen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel