Artikel
Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de achtste bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer beschrijft ze haar passie voor lezen…….

Zeeuws Meisje leent een boek.
Eén van mijn liefste hobby’s is lezen. Van boeken krijg ik nooit genoeg. Er zijn er zo ontzettend veel en ik vind veel genres interessant! Jammer dat je in één leven nooit alle boeken uit kunt lezen die je zou willen lezen, maar ja, het is niet anders. Ik probeer daar maar niet te vaak van wakker te liggen, al zou ik in de tijd dat ik dan niet slaap natuurlijk mooi weer een boek kunnen lezen. Ach. Is er iets mooiers dan je te verliezen in een prachtig verhaal?

Mijn eerste leesboekje herinner ik me niet meer. Mijn eerste bibliotheek herinner ik me nog wèl: dat was de Bibliobus die door mijn geboortedorp Rilland-Bath reed. Een grote, witte bus met planken vól boeken en boekjes. Binnen de kortste keren vrat ik me als een razende boekenwurm door het assortiment heen en natuurlijk moesten zowel de juf als de meester uit de bus in mijn poesie-album schrijven. Iets wat ze met veel plezier en creativiteit hebben gedaan. Zonder mijn albumpje uit de kast te pakken, zie ik de bladzijde voor me waarop ze papieren ‘geld’ hebben geplakt met daarbij de regel: ‘Van lezen word je rijk’. Een waarheid als een koe.

Een bibliotheek in het eigen dorp, zoals we die sinds kort weer hebben, dat is voor mij dan ook echte rijkdom. Een heel speciaal soort rijkdom is het zelfs, want ‘de bieb’ huist in de Aeldermeent en daar is veel meer te doen dan alleen boeken lenen. Onlangs ging ik op een druilerige zaterdag een boek halen en toen trof ik er twee alleraardigste mensen die me vertelden dat er bijvoorbeeld ook weleens verzamelaars bijeenkomen. Daarnaast exposeren de leden van plaatselijke fotoclub, f8, er regelmatig met hun werk. En als er een expositie is, dan is de bieb ook op zaterdag open.

Vanaf 6 januari j.l. hangen er weer nieuwe foto’s met het thema ‘contact’. Dat blijkt een thema te zijn dat verder reikt dan die expositie, want in de Aaldermeent vinden veel activiteiten plaats die draaien om contact: in het multifunctionele centrum wordt regelmatig een Taal/Cultuurcafé georganiseerd, en er vinden diverse spreek- en inloopuren plaats. En wie weet wat daar nog bij komt! Dus u mág van boeken houden om de Aeldermeent eens binnen te stappen, maar als dat niet het geval is, dan komt u toch gewoon voor de gezelligheid!

Oes Eig’n Kraantien d.d. 10 januari 2018.

 

Reacties  

 
#1 ina luis 2018-01-30 15:15
Hallo,

Graag zou ik iets willen vragen aan Betsie Verberk.

Kunt U mij email-adres met deze vraag aan haar doorsturen?
Of: mag ik van U haar email-adres?

met vriendelijke groeten,
Ina Luis, Zweeloo
Quoting
 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Sinterklaas arriveert per brandweerauto in Zweeloo

Sinterklaas en zijn pieten hebben zaterdag in Zweeloo een warm welkom gekregen. Met een feestelijk en spectaculair programma werd de goedheiligman met zijn gevolg opgewacht op de parkeerplaats van het gezondh...

dinsdag, 20 november 2018

Lees verder

Nieuw in Sweel: Sweel Wonen

Naamsverandering Protestantse Stichting voor Bejaardenzorg Zweeloo. Een naamsverandering, een nieuwe doelstelling en een verscherpte visie. De naam ‘Protestantse Stichting voor Bejaardenzorg Zweeloo’ verandert in ‘Sweel Won...

dinsdag, 20 november 2018

Lees verder

Van Ver naar Zweel: Frances Kaiser

Frances Kaiser : ‘Ik beleef Meppen als een warm bad’. Frances Kaiser is altijd al actief geweest voor het algemeen belang. Toen zij ruim twintig jaar geleden samen met haar partner...

dinsdag, 20 november 2018

Lees verder
Willekeurige foto