.

.

 

.

Nieuwe locatie voor landbouwwerktuigen Boermarke Sweel

Even dachten we afgelopen zaterdagmiddag een protestactie van boze Zweeler boeren te zien. Luid toeterend maakte een tiental trekkers met allerlei werktuigen een opvallend rondje door het dorp. Maar nee, niets was minder waar. Het was geen luid protest, maar een ludieke aankondiging van de Boermarke van Sweel dat hun “machinepark” een nieuwe thuisbasis had gevonden.

Familie Denen
Ruim 25 jaar was die thuisbasis het perceel aan het Eswegje bij de familie Denen. Door een mogelijke andere bestemming hiervan, moest de Boermarke op zoek naar een nieuwe locatie voor haar landbouwwerktuigen. Deze werd uiteindelijk gevonden tegenover de Hervormde Kerk. Van Jans Askes wordt hier langs de Stegenwantsweg een strook grond gehuurd. Inmiddels staan alle werktuigen er keurig op een rijtje geparkeerd.

Samenwerking
Samen met de opbrengsten uit jachtrechten is de verhuur van werktuigen een belangrijke inkomstenbron voor de Boermarke. Samenwerking met Benneveld en Wezup heeft ervoor gezorgd, dat de Boermarke sterker is komen te staan (’wij vrijt een beetie met elkaar’, horen we). In Zweeloo zijn op dit moment nog maar enkele boeren actief.

Bijschrift foto: Het tafereel is treffend voor de vriendschappelijke verhoudingen binnen de boermarke. Afgelopen zaterdag kreeg het machinepark van de boermarke een nieuwe thuisbasis. Dat moest uiteraard gevierd worden. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Bijschrift foto: Luid toeterend maakte een tiental trekkers afgelopen zaterdag met allerlei werktuigen een opvallend rondje door het dorp. Liefst een kwart eeuw stonden de landbouwwerktuigen van de boermarke van Sweel op het perceel van de familie Denen. Afgelopen zaterdag verhuisde het machinepark naar een stukje grond van Jans Akses. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 20 februari 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel