.

.

 

.

Marcha Lich gekozen tot Sporttalent van het Jaar

Marcha Lich is donderdagavond gekozen tot Sporttalent van het Jaar van de gemeente Coevorden. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse sportverkiezingen in Theater de Deel in Sleen. Marcha werd in maart 2017 gekroond tot Nederlands Kampioen WinterTriathlon. De 15-jarige Aaldenaar werd verkozen boven Ismay Lichtendonk (zwemmen) en Lieke Nooijen (wielrennen).

Een eervolle vermelding was er ook voor Richard Prakken. De 19-jarige atleet uit Aalden was genomineerd voor sporter van de gemeente Coevorden. Richard schreef in 2017 het Nederlands Kampioen WinterTriathlon op zijn naam. Marthijs Wegdam uit Dalen (wereldtitel WK tijdrijden masters) werd in deze rubriek winnaar. Ook Eline Glas uit Erm, winnaar bij diverse hardloopevenementen, was genomineerd.

Jo Assen en Jan Stroeve, nestors van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ), werden verkozen tot sportvrijwilliger. Het karateteam Kokoro uit Coevorden werd sportploeg van het jaar.

De winnaars van de categorieën sportman/-vrouw, sportploeg en sporttalent gaan door naar het Drents Sportgala. Bovendien is ook Eline Glas daarvoor genomineerd.

Tijdens het voorprogramma waren de schijnwerpers gericht op de sportkanjers, jeugdige sporters die een prima prestatie hebben neergezet.  Onder hen Roald Stevens. De Meppenaar werd in 2017 voor de derde keer jeugdspeler van het jaar van Golfclub De Gelpenberg. Roald kreeg een fraaie oorkonde en een tas met inhoud van Jansen Sportmanagement, de organisator van de sportverkiezingen.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 27 februari 2018.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel