.

.

 

.

Bewaren en vernieuwen

TERZIJDE – column van Hans Terbach. Woensdag 7 februari j.l. was Harm Dijkstra voor RTV Drenthe aan het Strunen in Meppen. Nu is er vergeleken met een paar jaar geleden weinig spontaans meer aan dit strunen, maar het voordeel is dat je echt belangwekkende zaken over de dorpen in Drenthe ziet en hoort. In Meppen natuurlijk het Frensenhoes en ook de Palms.

Wat mij betreft geen discussie over de noodzaak om de kennis over beiden te bewaren. Bij de Palms – net zo’n gered stukje natuur als het Mantingerzand – heb ik zelfs zoiets van : sst, moet daar niet te druk worden…..En bij het Frensenhoes bekruipt me toch het gevoel van wie dit verhaal over -tig jaar gaat vertellen. Gelukkig zijn er hier nog fitte jonge ouderen…..Maar u kent mijn zorgen….

Respect heb ik ook voor het bestuur van v.v. Sweel. Een paar geleden voortgekomen uit de fusie van ZBC en Sp. Zweeloo. En het lukken van die fusie – de helft van de jeugd in onze dorpen loopt in het oranje-zwarte  trainingspak – is al erg knap. De jeugd weet niet beter bij wijze van spreken. En nu durft het bestuur het al aan om aan te geven dat er door de krimp maar plaats is voor 1 prestatieteam, of op zaterdag of op zondag. Dat vind ik nou meegaan met de tijdsontwikkelingen, terwijl ook het bestuur weet dat dit gevoelig ligt in dorpen waar toch ook velen denken: “Het is altijd zo geweest“ en zo moet het blijven. Complimenten en op naar de tweede klasse, of dat nou op zaterdag of zondag is, zei de nieuwkomer uit Lelystad…..

Conclusie: soms is bewaren noodzakelijk en dan weer vernieuwen. Duidelijk toch?

Hans Terbach is onder andere voorzitter van Dorpsbelangen Aalden. Hij schrijft deze column op persoonlijke titel.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 27 februari 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel