.

.

 

.

Kunst maakt nieuwsgierig!

Komend weekend Open Atelier Dagen. Om kunstenaars en kunstliefhebbers draait alles tijdens de Open Atelierdagen 2018. Wat zie ik in dit werk? Wat betekent het? Wil de maker mij iets zeggen? Vragen die iedereen zich weleens stelt als we naar kunst kijken. Vragen die onze nieuwsgierigheid prikkelen en dat is precies de bedoeling van de Open Atelier Dagen!

Ook tijdens deze editie, met 36 ateliers waaronder weer een aantal nieuwe, zult u deze en andere vragen stellen. Stel ze gerust aan de kunstenaar en ontdek in een gesprek wat hem of haar drijft. Zo wordt uw bezoek aan de Open Atelier Dagen een inspirerende tocht langs gedreven vrijetijdskunstenaars en professionals!

Ontdekkingsreis
De 36 deelnemende ateliers waarin meer dan 70 kunstenaars hun werk tonen, nodigen u uit op 10 en 11 maart a.s. te komen kijken in de ateliers. U krijgt alle gelegenheid om een kijkje te nemen in de keuken van een galerie of atelier. U kunt de kunstenaar in zijn of haar eigen omgeving aan het werk zien en met eigen ogen – of handen – kennis maken met verschillende vormen van kunst.

Wie de ontdekkingsreis maakt naar de ateliers en galeries door het wonderschone landschap van Zuidoost-Drenthe, ziet een staalkaart van de beeldende creativiteit binnen de gemeente Coevorden. Vrijwel iedere kunst- en kunstnijverheid discipline is vertegenwoordigd tijdens deze open dagen.

Verscheidenheid
De Open Atelier Dagen in de gemeente Coevorden zijn in 2006 gestart vanuit een kunstenaars samenwerkingsverband. Het doel van de deelnemende kunstenaars is tijdens de open dagen een breed publiek kennis te laten maken met de enorme verscheidenheid aan kunstuitingen en technieken. Dit jaar doen in de gemeente Coevorden 36 ateliers mee aan het culturele initiatief. Deze bonte stoet van kunstenaars heeft in hun verscheidenheid één ding gemeen: passie voor wat ze doen. Het is een leuke, spannende, educatieve tocht waarin heel veel moois te zien is. Beroeps- en vrijetijdskunstenaars (schilders, beeldhouwers, keramisten en andere kunstenaars) leiden de bezoekers naar gebieden waar alles kan en mag en niets hoeft.

De deelnemende ateliers in de voormalige gemeente Zweeloo zijn:

Artelier Aelder Hooghe, Joke Holwarda, Koemarsendrift 4, Aalden, zeer bijzondere exposanten  Harry Arling (kosmotroniks) en Suus Kooijman (verstilde schilderijen)

Atelier DneenD, Leo Kaldenbach, Oud Aalden 5, Aalden, Beeldend kunstenaar / Graficus, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wolwerkplaats Benneveld, Wibbina van Ginkel, Bennevelderstraat 28, Benneveld, Vilten - www.wolwerkplaatsbenneveld.nl

’t Leitze Pleijn, Ineke Reijntjes, Bennevelderstraat 27, Benneveld, Keramiek, glas en sieraden - www.leitzepleijn.nl

Atelier Agnes van Eupen, Agnes van Eupen, Mepperstraat 13, Meppen, Schilderijen in diverse technieken – www.agnesvaneupen.nl 

Keramiekatelier Klei met Kleur, Inge Oudshoorn, Mepperstraat 38, Meppen, Keramiek - www.kleimetkleur.nl

Atelier & Theeschenkerij Meppen, Agnes Tienstra, Brinken 1, Meppen, Quilts, schilderijen, keramiek en beelden - www.theeschenkerijmeppen.nl

SAM Drenthe, Vrije schilderclubs Aalden, Dorpshuis De Spil, Eswegje 3, Zweeloo - www.samdrenthe.nl 

El’ Papel, Ellen Peeks, Hoofdstraat 3, Zweeloo, Kleurrijke papier-maché en illustraties -  www.elpapel.nl

KunstKring Zweeloo, KunstenaarsHerberg, Hoofdstraat 15, Zweeloo - www.kunstenaarsdorpzweeloo.nl 

Bij de foto: Vrolijke Aap van Lianne Been

Oes Eig’n Kraantien d.d. 6 maart 2018.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel