.

.

 

.

Stemmen doe je zo!

De gemeente Coevorden gaat op 14, 16 en 19 maart met de stemhulp op pad door de gemeente Coevorden. Met een reizend stemhokje worden in drie dagen, negen verschillende locaties in de gemeente Coevorden bezocht.

De gemeente Coevorden wil inwoners meer informatie geven over het stemmen. Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraad verkiezingen. Heel Nederland mag dan weer naar de stembus. Maar hoe werkt het stemmen eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken? Dit zijn vragen die spelen bij inwoners die laaggeletterd zijn, jongeren die voor het eerst gaan stemmen en alle inwoners die graag meer willen weten over het stemmen.
Stemmen doe je zo!
In een stemhokje geven medewerkers en vrijwilligers op 14, 16 en 19 maart alle informatie over het stemmen. Niet over op welke partij zij moeten stemmen, maar hoe werkt dat stemmen eigenlijk en wat komt er bij kijken? Inwoners kunnen ter plekke ook een stemformulier bekijken en de stemwijzer van de gemeente Coevorden invullen. Dit kan helpen bij het kiezen van een politieke partij. Er worden flyers en een verkiezingskrant uitgedeeld zodat de inwoners er thuis ook nog even rustig voor kunnen gaan zitten.
De route
Het reizende stemhokje gaat in drie dagen naar de volgende plaatsen. Wil jij meer informatie over het stemmen. Kom dan naar onderstaande locaties op de genoemde data en tijdstippen.
Woensdag 14 maart
9.00 – 10:30 uur Schoonoord, supermarkt Coop
11:00 – 12:30 uur Aalden, supermarkt Coop
14:00 – 15:30 uur Sleen, supermarkt Albert Heijn (tijdens de knutselmiddag)
Vrijdag 16 maart
9:00 – 10:30 uur Oosterhesselen, supermarkt Spar
11:00 – 12:30 uur Coevorden, Poppenhare supermarkt Coop
14:00 – 15:30 uur Coevorden EDS plein (op parkeerplaatsen)
Maandag 19 maart
9:00 – 10:30 uur Coevorden op de markt
12:00 – 13:30 uur Dalen, supermarkt Plus
14:00 – 15:30 uur Dalerpeel, MFA Spectrum Dalerpeel

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel