Artikel
Gemeenteraadsels: neem plaats op de stoel van een wethouder, raadslid of ...

Op donderdag 22 februari a.s. in Aelder Meent. Op donderdag 22 februari kunt u in de Aelder Meent plaatsnemen op de stoel van een wethouder, raadslid of bezorgde buurtbewoner. D66 Zuidoost-Drenthe nodigt u uit voor een avond ‘Gemeenteraadsels’: een gezelschapsspel over lokale politiek.

Gemeenteraadsels
Anne Schepers (28) uit Aalden is kandidaat-raadslid voor D66 in de gemeente Coevorden en medeorganisator van ‘Gemeenteraadsels’. Volgens Anne is een spelavond een leuke manier om de deelnemers te laten ervaren hoe belangrijk en relevant lokale politiek is. “De deelnemers ondervinden wat raadsleden en wethouders doen en hoe zij de belangen van bewoners afwegen. Samen gaan ze op zoek naar oplossingen voor vragen die spelen in de buurt. Kiezen we voor een speeltuin, of toch voor parkeerplaatsen? En wat gaan we doen met dat leegstaande pand?”

Een grote rol voor inwoners
“We hopen dat ‘Gemeenteraadsels’ duidelijk maakt dat de inwoners van een gemeente een grote rol kunnen en horen te spelen in de lokale politiek”, aldus Anne. “Er bestaan allerlei manieren om mee te denken, praten en beslissen over zaken die spelen in de buurt. Als ik straks als raadslid aan de slag kan, wil ik ervoor zorgen dat het duidelijk is op welke manieren dat kan, en dat er ook echt geluisterd wordt. Daarnaast wil ik met mijn partijgenoten op zoek naar andere manieren om alle inwoners meer te betrekken bij de inrichting van hun dorp of buurt.” De aanstaande gemeenteraadsverkiezingen zijn een belangrijk moment voor D66. “Uiteraard vinden we het ontzettend belangrijk dat iedereen z’n stem laat horen bij de verkiezingen op 21 maart. Dat is toch wel de gemakkelijkste manier om bij te dragen aan een mooie toekomst voor ons allemaal.”

Aanmelden
‘Gemeenteraadsels’ vindt plaats op donderdag 22 februari van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in de Aelder Meent in Aalden. Iedereen (jong en oud) is van harte welkom. De entree is gratis en voor koffie en een drankje wordt gezorgd. Lijkt het u leuk om mee te spelen? U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Bij veel belangstelling wordt gezorgd voor meer speelmogelijkheden in de gemeente. 

Bijschrift foto: Anne Schepers (28) uit Aalden is medeorganisator van ‘Gemeenteraadsels’

Oes Eig’n Kraantien d.d. 6 februari 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Lotte Tempelman loopt stage bij bekende Texelse schapenboer

Stage bij BN’ers…………. 'Ook daar moet gewoon gewerkt worden……….!' Lotte Tempelman heeft afgelopen maand een onvergetelijke stage beleefd. De 17-jarige inwoonster van Aalden was werkzaam bij de van Boer Zoekt Vrouw bekende Texe...

dinsdag, 17 juli 2018

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit!

Jordy Werkman slaagde afgelopen maand op het Esdal College in Oosterhesselen voor zijn MAVO-diploma. Er was meer goed nieuws bij de familie Werkman: ook Charel is geslaagd voor haar studie &ld...

dinsdag, 17 juli 2018

Lees verder

o.b.s De Anwende zwaait populaire conciërge André uit

Conciërge André Jonkers uit Schoonoord nam afgelopen woensdag afscheid van o.b.s. De Anwende. Hij gaat met pensioen. Het was nog net voor de eeuwwisseling, ongeveer 20 jaar geleden, dat André zij...

dinsdag, 17 juli 2018

Lees verder
Willekeurige foto