Artikel
Owen Schinkel: een update na een jaar

Dick en Caroline vinden het superleuk voor Owen dat hij voor een studie in Amerika heeft gekozen, en dat hij zo’n fijne plek heeft gevonden. ‘En’, zeggen Dick en Caroline, ‘het is het natuurlijke verloop van de dingen: opvoeden is je kind wortels en vleugels geven.’ Ze hebben Owen een goede basis en de ruimte gegeven om uit te vliegen, maar het voelt ook raar…….een kind zo ver weg.

Een reportage door de bril van ouders Dick en Caroline
“Een jaar geleden vertrok onze enige zoon Owen naar Amerika voor een muziekstudie in Tennessee. Dat was best even wennen voor ons als ouders. Een omschakeling, maar al gauw hadden we met zijn tweeën een nieuwe huislijke routine te pakken”, vertellen Dick en Caroline aan de keukentafel van hun sfeervol ingericht huis aan de Mepperstraat.

Veilig gevoel
“Owen werd de eerste dagen opgevangen in een gastgezin met Nederlandse roots en dat gaf ons een veilig gevoel. Daarna ging hij wonen in een huis met andere Amerikaanse muziekstudenten. Owen koos bewust niet voor de internationale campus. Hij wilde het gewone Amerikaanse leven proeven en dat betekende dat hij heel snel inburgerde. Het is in Tennessee nogal heuvelachtig en openbaar vervoer en fietspaden zijn er niet. Bovendien moeten er ook steeds gitaren mee naar de lessen…….En dus moest er al gauw een auto komen….!”

Figurantenrol bij de toneelvereniging
“Wat de muziek betreft voelt Owen zich echt als een vis in het water; zijn studentenhuis is een zoete inval voor muzikanten. Ook maakte hij snel Amerikaanse vrienden waarmee hij typisch Amerikaanse dingen doet: schieten op blikjes, bezoekt oval carraces en hij krijgt zelfs een figurantenrol bij de toneelvereniging die grote veldslagen uit de burgeroorlog naspeelt. Dan komt de Toneka ervaring weer mooi van pas….!’, glimlachen Dick en Caroline.

Camper
“Afgelopen mei zijn we naar New York gevlogen. Het was een heel warm welkom. Owen haalde ons daar af en samen gingen we per camper richting zijn woonplaats (ca. 1.000 km). Het was geweldig leuk om zijn huis te zien en zijn vrienden te ontmoeten, die spontaan een welkomstconcert voor ons organiseerden. We maakten een trip naar Nashville en reden door de mooie Smokey Mountains in die omgeving.”

Niks leek veranderd
“Ook bezochten we in Kentucky een bluegrass-festival waar we een soort eregasten waren; de ouders van de Sliding Dutchman (de bijnaam die Owen inmiddels heeft). Na ons verblijf reden we met zijn tweeën door naar Atlanta en stapten daar weer op het vliegtuig naar huis, maar gelukkig wel met de wetenschap dat we Owen rond Kerst weer in Meppen zouden zien. Owen heeft dus de afgelopen feestdagen bij ons in Meppen doorgebracht. Het leek alsof er niks was veranderd; alle vrienden kwamen weer als vanouds over de vloer en de gitaarloopjes klonken weer door het huis. Samen met Tyler, een Amerikaanse vriend die ook over was gekomen, organiseerden we een huiskamerconcert en het was prachtig om te zien hoe veel beter Owen al gitaar speelt en zelfs zingt!”

Tijd van zijn leven
“We deden nog wat leuke dingen met elkaar en bracht Owen her en der nog wat bezoekjes. Op Schiphol kwam uiteindelijk weer het moment van afscheid nemen. Hij zal weer voor een jaar weg zijn. Op Schiphol hadden we nog nergens last van, maar in de auto naar huis waren we allebei een beetje stilletjes. Thuisgekomen komt toch een soort kater; de stilte en het gemis dringen zich op. Je weet dat hij de tijd van zijn leven heeft en via facetime en WhatsApp zijn we op een afstandje deelgenoot bij allerlei gebeurtenissen, maar even over zijn bol aaien is er niet bij. Nu weer met zijn tweeën de draai vinden, maar dat gaat zeker lukken!”

Bijschrift foto: Owen Schinkel heeft in Amerika de tijd van zijn leven, maar tijdens de jaarwisseling was hij even terug in Meppen. Op de foto genieten Dick en Caroline van het samenzijn met hun zoon.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 13 februari 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Coop Weggen steunt dierenkampje Zweeloo met statiegeld-actie

In de maanden april, mei en juni van dit jaar konden inwoners van onze dorpen hun statiegeld doneren aan het dierenkampje. Coop Nederland, de overkoepelende organisatie van alle Coop vestigingen, verdubb...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder

Word vrijwilliger bij Glasvezel Zuidenveld

Stichting Glasvezel Zuidenveld is het samenwerkingsverband van SamenBreed met de andere glasvezelinitiatieven van de gemeente Coevord...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder

De scholen in onze scholengroep zijn weer begonnen!

We zijn blij dat we de kinderen na de zomer weer hebben mogen verwelkomen op onze scholen. Binnen Onderwijsstichting Arcade werken we in scholengroepen. Onze scholengroep bestaat uit o.b.s. De Anw...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder
Willekeurige foto