Artikel
VluchtelingenWerk in het AZC zoekt vrijwilligers.

Zoekt u misschien een boeiende bezigheid in de buurt? Natuurlijk weet u dat er een asielzoekerscentrum aan de Het Witte Zandpad 1 in Aalden is. Hebt u wel eens geprobeerd u voor te stellen hoe het voor deze mensen moet zijn om in een ver, vreemd land je toevlucht te zoeken? Zou u het fijn vinden als er dan vrijwilligers zijn die je helpen om brieven te begrijpen?

Die namens jou met een advocaat bellen omdat je dat zelf minder goed kunt? Vrijwilligers tegen wie je je eens kunt uiten over wat dit allemaal met je doet, met wie je kunt overleggen welke opties je nog hebt?

U zult begrijpen dat dit niet makkelijk werk is maar wel heel boeiend. Daarbij is het teamwerk. Als nieuwe vrijwilliger krijg je cursussen die een nieuwe wereld voor je openen, en je wordt gesteund door je collega’s waaronder enkele betaalde krachten.

Je komt in een team terecht dat heel gevarieerd is, jong en ouder, mannen en vrouwen, verschillende achtergronden qua herkomst en levensbeschouwing, kortom: verrijkend.

Lijkt het u interessant? Neem dan contact op met coördinator Nico Wever. Mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel 0591 37 29 29.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 13 februari 2018.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Coop Weggen steunt dierenkampje Zweeloo met statiegeld-actie

In de maanden april, mei en juni van dit jaar konden inwoners van onze dorpen hun statiegeld doneren aan het dierenkampje. Coop Nederland, de overkoepelende organisatie van alle Coop vestigingen, verdubb...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder

Word vrijwilliger bij Glasvezel Zuidenveld

Stichting Glasvezel Zuidenveld is het samenwerkingsverband van SamenBreed met de andere glasvezelinitiatieven van de gemeente Coevord...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder

De scholen in onze scholengroep zijn weer begonnen!

We zijn blij dat we de kinderen na de zomer weer hebben mogen verwelkomen op onze scholen. Binnen Onderwijsstichting Arcade werken we in scholengroepen. Onze scholengroep bestaat uit o.b.s. De Anw...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder
Willekeurige foto