Artikel
Derde Wisper manluu-avond wederom grandioze happening!

Liefst vijftig manluu tussen de 18 en 80 jaar hadden zich afgelopen vrijdagavond verzameld bij Wim Hegen voor de jaarlijkse mannenavond. Zoals voorgaande jaren bestond het programma uit veel gezelligheid, veel  borrelpraat en gelardeerd met activiteiten op het Westeinde en de Wezuperstraat.

Na de inleiding door Mark de Jong en Gert-Jan Heidemans, met spel- en puntenuitleg ging Jos Grootscholten nog even rond om twee nieuwe inwoners voor te stellen (Chad uit Utrecht en Geres uit Gendt) gevolgd door wat korte interviews. Vervolgens gingen de mannen goed gemutst naar buiten. Dit kwam door de enige echte en unieke Wisper manluu-muts die zij allen kregen (mede gesponsord door de Boermarke!)

Buitenactiviteiten

Luchtbuksschieten. Twee leden van de SV Beilen, Dries de Vries en Michael Henze, hadden 3 (één voor linkshandigen) wedstrijdwapens mee en kaarten met 5 roosjes waar alle deelnemers 5 schoten op konden afvuren. Dat bleek geen sinecure. (het lag aan de wapens, mijn bril is van een slechte opticien en meer van dat soort ongein) Gertjan Heidemans bleek uiteindelijk de beste schutter.

Mep hem er in! In de kapschuur van Cohen moesten lange spijkers in een houtblok geslagen worden. Ook dat bleek nog geen makkelijke opgave. Er is veel misgemept.

Met melk meer man(s) In de nieuwe ligboxenstal van de fam. Paul hingen 10 koe-gerelateerde vragen, waar het juiste antwoord op moest worden gegeven.

Hoe is het met jouw geheugen gesteld?  Bij Huize Wezup werd verwacht dat de deelnemers zich wisten te herinneren waar de vorige jaren welke activiteiten hadden plaatsgevonden.

Never change a winning ball! Even een rustpauze bij de fam. Mulder, om bij te komen van de inspanningen met een bitterbal, een biertje en wat fris.

Pers hem er in! Van los stro moesten er pakjes van 10 kg worden gefabriceerd en zelf met touw worden gebonden.

Is er nou echt niemand die verstand heeft van bier in Wezup? Bij Wim moest het smaakverschil geproefd worden van drie bieren van Sweeler pils (gesponsord door Coop Weggen)

Ballegie trap’n Op het brinkje bij Gerrit Haddering werd er door twee teams op een driehoekig veld gestreden om de winst. Dat ging er vrij fanatiek aan toe.

Dorpskunde. Wat weet jij van vroeger? Aan de hand van oude en recente foto’s op de schuur van de fam. Kroon moest er bepaald worden welke middenstander daar zijn nering verdiende. Op het hoogtepunt waren er 10 bedrijven: Smederij, Schoenmakerij, Klompen maker, tankstation, twee cafés, kruidenier, bakker, Autosloperij en een loonbedrijf.

Afsluiting
Nadat alle manluu weer terug waren en de jury de beraadslagingen had afgerond en de punten had geteld bleek het team van Christian Braam de overtuigende winnaar. Proficiat namens de organisatie (hiervan ontbrak helaas Fenrik Hegen wegens griep). Na alle plichtplegingen verliep de avond in een zeer geanimeerde sfeer. Daar droegen de drankjes en de Hegen gehaktbal zeker aan bij. De laatste diehards verlieten rond de klok van vieren het café.

Bijschrift foto: Onder toeziend oog van  waarnemer Dries de Vries lost Istvan Nagy zijn eerste schot. (Foto: Jos Grootscholten)

Bijschrift foto: Het winnende team, boven (v.l.n.r.) Jaap Oskam en Christiaan Braam (teamcaptain). Onder (v.l.n.r.) Evert Jaarsma, Jan Reinders, Tim Galvin en Meindert Smid. (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 13 februari 2018.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Joop Westendorp: ‘Wees sterk en optimistisch’

Het levensverhaal van Joop Westendorp begint in Rotterdam, een bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners. Joop denkt er nog vaak aan terug. De Rotterdamse mentaliteit wordt geroemd vanwege de open hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto